Recepta de pa de plàtan

pa de platan

Potser penseu que ara m’he aficionat al plàtan, quan hi ha fruites més nostrades i més ara, a l’estiu, que n’hi ha una gran varietat. I teniu raó, però a mitges. No sé si també us passa a vosaltres, però la fruita amb aquesta calorassa es fa madura de seguida, i la recepta que us proposo és per aprofitar aquells plàtans madurs d’un color marró fosc força lleig, que queden a la fruitera i que ningú no es vol menjar.

Es tracta de fer un pa de plàtan, recepta d’un dels fills del cuiner britànic Jamie Oliver. En Buddy és un noiet rosset la mar de simpàtic, si voleu el podeu seguir a l’instagram del seu pare jamieoliver. Si us animeu a fer aquest pa dolç podeu gravar-vos mentre feu la recepta  i etiquetar-la amb el #kitchenBuddies. Per cert un cop fet i fred aquest pa us el podeu menjar per esmorzar o berenar, sol o untat amb xocolata, melmelada o el que us vingui més de gust.

Ingredients

  • Necessiteu un motllo de pa de pessic de 5.5 x 10 x 4 cm. No patiu si no teniu un motlle d’aquestes dimensions. En feu servir un altre i llestos: us quederà un pa amb una forma diferent.
  • 300g de mantega
  • 2 plàtans madurs i un (si voleu) per a la decoració
  • 2 cullerades soperes de mel (crec que als britànics els agrada més el dolç que a nosaltres,  per tant potser amb una cullerada ja en tenim prou)
  • 2 cullerades soperes de suc de poma
  • 250g de farina
  • canyella en pols
  • 1 sobret de llevat en pols
  • un grapat de nous (en la recepta original en Buddy utilitza nous pecanes, però tal com diu ell podeu utilitzar nous, trossets de xocolata, fruites deshidratades, nous del Brasil o qualsevol cosa que creieu que hi pot quedar bé).

Elaboració

Escalfem el forn a 180 graus. Primer de tot posem mantega al motlle per tal que no se’ns hi enganxi la massa. La resta de la mantega, que d’entrada us semblarà molta, l’hem de treballar amb una cullera de fusta dins un recipient prou gran, fins que quedi en una textura de pomada. Tot seguit hi afegim dos ous i seguim remenant. Quedarà una mescla deixatada, però de mica en mica ja s’aniran integrant els ingredients.

Hi afegim els plàtans madurs aixafats o tallats, i els anem treballant amb una forquilla. Ara és l’hora de les dues cullerades de suc de poma i de seguir barrejant. Finalment hi aboquem els 250g de farina, el llevat i un bon polsim de canyella. I amb molta paciència seguim remenant perquè s’integrin bé tots els ingredients. Tallem o trenquem amb les mans les nous o els trossets de xocolata o el que hagueu escollit i ho afegim a la massa.

Passem la barreja al motlle i hi afegim el topping que vulguem, i cap als forn entre uns quaranta o cinquanta minuts. I llestos. Bon profit!

Tagged with

Leave a Reply

Your email address will not be published.