Publicitat
Publicitat

Recepta de pastís de xocolata i gingebre

Pastís xocolata i gingebre

(c) https://programaquinsfogons.wordpress.com

Què, com van les vacances de l’escola? Us ho passeu bé al casal d’estiu? La meva funció no és pas fer preguntes sinó proposar-vos una bona recepta per llepar-vos-en els dits. Aquí la teniu: Pastís de Xocolata i Gingebre. I per què un pastís? (Ja hi torno amb les preguntes….). Doncs per substituir les coques, segur que n’hi ha molts a qui no us agraden. Però i la xocolata, què té que ens agrada tant? Estimulants, antidepressius i  el més rellevant antioxidants, que possiblement poden reduir l’envelliment de les persones. I, per la seva banda, el gingebre és una arrel picant tèbia que incrementa el nivell d’energia i escalfa l’organisme i que es fa servir habitualment com a tònic digestiu, antiinflamatori. A més, és molt interessant per evitar els marejos i les nàusees, encara que sigui per anar fins a la platja. Va, som-hi amb la recepta!

Ingredients 

  • 140 grs. de xocolata negra 70%
  • 85 grs. de mantega
  • 3 ous grans (clares i rovells per separat)
  • 28 grs. de farina
  • gingebre fresc un tros, com d’1 cm quadrat, o gingebre en pols
  • 55 grs. de sucre blanc
  • pols de cacau amarg per guarnir

Elaboració

Escalfem el forn a 160º i engreixem un motlle desmuntable circular de 20 centímetres i el folrem de paper de forn. Posem la xocolata i la mantega dins un bol i la desfem al bany maria. Quan s’hagi desfet la retirem del foc i la deixem que es refredi una mica. Ara preparem els altres ingredients. Batem  en un recipient les clares a punt de neu. Un cop siguin espumoses hi afegim el sucre sense deixar de remenar. Ara que ja tindrem la xocolata freda hi afegim els rovells i remenem bé. Després és el torn de la farina, que li afegirem passada per un colador. Hem de fer com una pluja de farina a sobre del bol i anar remenant. Finalment hi afegim el gingebre ratllat.

En aquest moment incorporem a aquest bol les clares a punt de neu. Ho remenem com si emboliquéssim, amb molta delicadesa per impedir que les clares es desinflin.

Ho tirem dins el motlle i ho posem al forn 25 minuts fins que ho trobem més o menys ferm al tacte però tou de dins. Quan estigui fred el desemmotllem i li tirem per sobre el cacau en pols. I ja ho tenim! Bon profit!

Leave a Reply

Your email address will not be published.