Publicitat
Publicitat

Recepta de pastís de ‘tortitas’ mexicanes

tortitas

(c) Lis Parsons | https://www.nigella.com/

Apa, ja som al febrer, i com diu la dita: si la Candelera riu, el fred és viu. La Candelera ha rigut i per tant, encara ens queden unes setmanes de fred per endavant. Amb el fred ens venen de gust coses calentes, així que avui us proposo fer un Pastís de ‘Tortitas’ mexicanes molt fàcil! La ‘tortita’ mexicana és un pa pla, aixafat i rodó fet amb blat de moro, un aliment molt interessant perquè conté els grups principals de nutrients que necessita el nostre cos: hidrats de carboni, proteïnes, greixos, vitamines, minerals i fibra. A més, ajuda a mantenir uns nivells estables de sucre a la sang i contraresta l’excés d’àcid a l’estómac. És un bon aliment per ajudar a calmar l’excés de secrecions gàstriques. Té un efecte neutralitzador i suavitzant de la mucosa gàstrica i resulta fàcil de digerir pels estómacs delicats. Recents estudis paleontològics fets a Mèxic confirmen la presència de blat de moro a Amèrica abans de l’arribada de l’home, ja que s’han trobat grans de pol·len de blat de moro en sediments de prop de 60.000 anys! Ai, per cert, aquesta és la recepta d’una de les meves cuineres britàniques preferida, la Nigella Lawson.

Ingredients (per a 4 persones)

  • 2 ‘tortitas‘ mexicanes
  • 2 ous
  • 100 g. de pernil salat
  • 100 g .de formatge (el que vulgueu, a mi m’agraden forts i secs com el Flor de Esgueva o el Roncari, però es pot fer amb qualsevol que es pugui ratllar. La Nigella Lawson la fa amb parmesà)
  • Una mica de salsa picant o salsa de tomàquet, per decorar.

Elaboració
Preescalfeu el forn a 200 graus. Mentre el forn s’escalfa, pinteu un motlle, o un plat que pugui anar al forn amb una mica d’oli. Tingueu present que el recipient ha de ser més petit que el diàmetre de les ‘tortitas’. Al damunt hi posem una de les ‘tortitas’ i pressionem una mica els voltants. A sobre hi posem el pernil i els dos ous, als quals hi afegirem una mica de sal sobre del rovell, i després ho tapem tot amb formatge ratllat. Al damunt hi col·loquem l’altra ‘tortita’ i pressionem una mica el voltant per unir-la amb l’altra.

Pintem l’exterior amb una mica d’oli (si pot ser verge extra, millor) i al damunt hi ratllem la resta del formatge. I cap al forn 15 minuts. Finalment, hi afegim un fil de salsa picant, o de salsa de tomàquet i llestos!

Bon profit!

Tagged with

Leave a Reply

Your email address will not be published.