Publicitat
Publicitat

Recepta de pastís ràpid de fruites de temporada

pastís de fruites de temporada

Pastís ràpid de poma amb cobertura de maduixes | (c) Kitchme.com

Segur que molts de vosaltres recordeu aquella cançó infantil que fa: tres pometes té el pomer, de tres una de tres una, tres pometes té el pomer, de tres una n’hi caigué…..Ho heu endevinat, aquest mes, la recepta que us proposo té de protagonista la poma. El pomer és un arbre importat de l’Orient. Es creu que va ser el primer arbre que l’home va conrear, i va començar a fer-ho fa quinze mil o vint mil anys, al centre de l’Àsia. Des de llavors, s’ha convertit en un fruita habitual en la nostra dieta i en sinònim d’aliment saludable.

Com totes les fruites, si es menja adequadament és un aliment molt beneficiós per a la salut. La poma és rica en vitamina C, potassi i pectina, una fibra soluble que forma part de la paret cel·lular de les plantes i que es troba, concretament, a la pell de les fruites i és indispensable per fer melmelades. Aquesta substància redueix el colesterol present a la sang i elimina metalls pesants com el plom o el mercuri, i també residus de radiació. És beneficiosa en casos de nivells molt baixos de sucre i per tractar la depressió. La poma també conté quercetina, una substància de propietats antioxidants que té efectes anticancerosos. Com diu la dita… One apple a day keeps the doctor away!!! Vaaaa traduiu-ho i a cuinar!

Ingredients

  • 250 ml de suc de poma natural
  • 3 cullerades de flocs d’agar-agar. És un espessidor, el podeu trobar a botigues de productes naturals o de pastisseria.
  • 1/2 beina oberta de vainilla
  • 5 o 6 pomes dolces, les que us agradin més
  • una mica de sal marina
  • 3 cullerades de xarop d’atzavara. També en venen a les botigues de productes naturals o biològics. És un edulcorant, d’aspecte similar a la mel, d’orígen vegetal i molt sa.
  • 2 cullerades de crema d’ametlles blanques o ametlla en pols
  • 1/2 culleradeta de ratlladura de llimona
  • galetes integrals sense sucre
  • fruita natural de temporada i coco ratllat per decorar

Elaboració

Primer poseu el suc de poma i els flocs d’agar-agar en un cassó. Aleshores, talleu la beina de vainilla per la meitat en vertical, de dalt a baix, i rasqueu-ne l’interior amb la punta d’un ganivet. Afegiu-ho al cassó, amb la beina inclosa, i cobriu-ho tot amb la poma tallada i uns quants granets de sal. Bulliu aquesta mescla a foc suau i amb l’olla tapada durant 12 minuts.

Un cop passat aquest temps, pareu el foc i afegiu-hi l’endolcidor al gust, la ratlladura de llimona i la crema d’ametlles. Retireu la beina de vainilla i remeneu-ho tot bé. Cobriu el motlle de pastís amb un fons de galetes senceres. Aboqueu-hi el farciment i deixeu-ho refredar del tot. Un cop s’hagi refredat durant unes hores, traieu el pastís del motllo, cobriu la part superior amb la fruita de temporada tallada, com per exemple unes maduixes, i al lateral hi podeu el coco ratllat. I voilà, un deliciós i ràpid pastís de fruites!

Tagged with

Leave a Reply

Your email address will not be published.