Publicitat
Publicitat

Recepta de pastís de taronja

pastís de taronja

(c) www.benremenat.com

Nàvel, Sanguina, Satsura, Ellendale, Fortune, Ortanique, Mioro…. No, no m’he tornat del tot ximple! Aquests són noms d’algunes de les varietats de taronja que existeixen. I sí, puff quin avorriment, menjar fruita, jaaaa….ecssss… Doncs no, nois i noies, cal menjar-ne! ja ho sabeu això!  És per això que, avui, per tal de començar aquest 2019,ben sans, us proposo fer un pastís de taronja, ben senzill i ben bo!

El cultiu del taronger dolç es va iniciar fa milers d’anys al sud de la Xina. Des d’allí, es va anar escampant pel sud-est asiàtic i, posteriorment, per tot l’Orient, primer amb Alexandre el Gran i, posteriorment, a través de la Ruta de la Seda i les croades. Avui en dia, els Països Catalans en són un dels grans productors mundials. Però és cert que pendre suc de taronja ens ajuda a prevenir els refredats? Les investigacions sobre l’acció de la vitamina C en la prevenció dels refredats no són concloents, tot i que sí que ajuda a escurçar la durada dels refredats un cop tenim la infecció. Per tant ja ho sabeu, a menjar taronges s’ha dit! Prou xerrameca i som-hi!

INGREDIENTS

  • Una taronja sencera (amb pell i tot)
  • El suc d’una taronja
  • 1 got d’oli de gira-sol
  • 2 ous mitjans i una clara d’ou
  • 200 gr de sucre
  • 200 gr de farina
  • 25 gr de llevat en pols

ELABORACIÓ

Enceneu el forn abans de posar-vos a treballar, primer a 200 graus i quan hi  posem el pastís el baixem a 180 gaus. Renteu molt bé la taronja i talleu-la en talls grans. Feu el suc amb l’altra taronja. Amb la batedora batem els talls de taronja i el suc. Reservem.

En un bol ben gros, batem bé els ous i hi afegim el sucre. Tot seguit ho barregem bé amb el puré de taronja i després hi afegim l’oli. Passem la farina i el llevat per un colador i els incorporem a la barreja anterior. Tot seguit aboquem tota la mescla al motllo, que prèviament haurem pintat amb una mica d’oli i empolsat amb farina. I cap al forn! El baixem a 180 graus i hi deixem el pastís uns 35 o 40 minuts.

El traiem, el deixem refredar i llestos. Bon profit!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published.