Publicitat
Publicitat

Recepta de panellets de la Teresa

Recepta de panellets amb moniato

(c) http://lacuinadelateresa.blogspot.com.es

Pensant pensant en quina recepta us podria proposar, he recordat que ja no falta gaire per a la Castanyada, una de les festes tradicionals més nostrades i més dolces. Així que us proposo fer panellets. De receptes en trobareu moltes, potser a cada casa en fan servir una de diferent. Hi ha zones on en comptes d’utilitzar ametlla per fer la massa, utilitzen nous. La recepta que us proposo me l’ha cedit una molt bona cuinera de Santa Coloma de Queralt, la Teresa. Per cert, que és una cuinera 2.0 i recull tots els seus plats en un blog. Us el deixo aquí per si el voleu xafardejar.

La Teresa ens proposa fer panellets utilitzant moniato en comptes de patata, i ens indica que aquesta és una recepta en dues fases, ja que la massa es fa un dia abans d’acabar de decorar i coure els panellets. Preneu nota

Ingredients per a la massa

  • 1kg de pols d’ametlla marcona
  • 700g de sucre de canya integral
  • 300g de moniato cuit

Elaboració

Primer de tot cal coure el moniato. El podeu fer al forn, a la brasa o bullit. Sabreu que està fet quan el punxeu amb un escuradents i la carn del moniato no ofereixi resistència.

Un cop fred, pelem el moniato i l’aixafem amb una forquilla. Hi afegim l’ametlla molta i el sucre, i amb les mans ben netes, amassem la barreja durant una bona estona.

Per saber si està al punt, hem de notar i veure com la massa ja no se’ns enganxa als dits. Provem si es pot fer una boleta sense deixar restes a les mans. Si es fan bé, és que ja està a punt. I ara només cal tapar la massa amb un drap de cotó i deixar-la reposar durant 24 hores. L’endemà ja podrem fer boletes d’uns 25 grams cadascuna.

Us deia que de receptes de panellets n’hi ha moltes, i de panellets de diferents gustos també. Dels que ens proposa la Teresa, n’he escollit tres: de pinyons, de coco i de xocolata cruixent. Som-hi!

Per fer els Panellets de Pinyons, necessitem un bon grapat de pinyons que col·locarem en un recipient. I en un altre recipient hi batrem dos rovells d’ou. Anirem passant les boletes per l’ou i després pels pinyons, i si cal els podem prémer una mica per tal que no se’ns desenganxin. Amb el rovell que quedi, pintem els panellets. Per coure’ls, haurem preescalfat el forn a 200 graus. Si teniu un forn amb la funció de ‘turbo’ més val no fer-la servir, perquè ens quedaran massa secs. Un cop el forn sigui calent, courem els panellets entre 5 i 10 minuts. Només cal que es torrin una miqueta, que agafin una mica de color.

Per fer els Panellets de Coco, cal que afegim coco ratllat a la ‘massa mare’. En fem boletes, i les pintem amb la clara d’ou que ens haurà sobrat dels panellets de pinyons. Un cop pintats els arrebossem amb coco ratllat. Aquesta classe de panellets els podeu menjar així mateix o bé coure’ls al forn igual que hem fet amb els panellets de pinyons.

I ara, per als més xocolaters, Panellets de Xocolata Cruixent. Desfem xocolata de postres amb molt de compte al microones o al bany maria i cobrim les boles de panellet. Aquestes només s’han de deixar refredar, no cal coure-les al forn.

Apa doncs, bona Castanyada!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published.