Recepta d’ous al niu

ous al niu

(c) usenllepareuelsdits.blogspot.com

Què tal? Com prova la primavera? Preparats per encarar el darrer trimestre del curs?

Avui us proposo fer una recepta amb ous, ben senzilla i sense embrutar gaire…Es tracta de fer ous al niu. Heu sentit mai la dita “Per la Candelera ous a la carrera”? Aquesta és una expressió que fa referència a una època, després de la Candelera, que se celebra el 2 de febrer, en què les gallines acostumaven a pondre més ous. Era, per tant, una època d’abundància d’ous i calia trobar sortida a aquests excedents. La crema de Sant Josep o crema catalana neix justament de l’aprofitament d’aquesta pila d’ous. Actualment amb les tècniques productives a gran escala tenim ous tot l’any, però no sempre ha estat així. Vaaaa, ja no us atabalo més amb pseudoclasses d’història…

Ingredients per a quatre racions

  • 4 panets de viena o panets petits
  • 4 ous
  • 200g de bacó o de pernil del país o, fins i tot, ibèric

Elaboració

Primer de tot preescalfarem el forn a 180 graus.

Ara buidarem els pans. Primer de tot en tallarem les parts de dalt amb cura que no se’ns trenquin  perquè les volem utilitzar de tapa. També amb molt de compte buidarem els panets. Un cop buits posarem un ou a cada pa i pel damunt hi escamparem l’embotit que haguem escollit tallat ben petit.

Si us ve de gust hi podeu posar un polsim de pebre negre o una mica d’orenga o d’herbes provençals. Jo de sal no n’hi posaria perquè tan el bacó com el pernil ja en són molt de salats.

Taparem els pans i els embolicarem amb paper d’alumini. I cap al forn entre 15 i 20 minuts. Si quan els traieu creieu que encara s’han de coure un pèl més, sempre podeu engegar el grill i acabar de coure els panets al vostre gust.

Aquesta recepta la podeu servir acompanyada d’una amanida i serà un plat ben saludable. Bon profit!

Leave a Reply

Your email address will not be published.