Fem ‘nuggets’ de pollastre casolans!

nuggets de pollastre

Els nuggets els podeu acompanyar amb quètxup casolà

Què, com han anat les vacances? I l’inici de curs, com va? Teniu ganes de tornar a entrar a la cuina per a preparar el sopar, per exemple? Avui us proposo fer nuggets casolans, és a dir aquelles pastissets de pollastre que agraden tant a grans com a petits. Us hi animeu?

Ingredients (per a uns quaaaants nuggets)

  • 500g de pit de pollastre picat. La carn la podeu comprar ja picada, però jo us suggereixo que demaneu al vostre carnisser o carnissera que us la piqui al moment. Sempre serà més bona.
  • 1 ou
  • 50g (aproximadament) de pa ratllat. Si us agraden les espècies podeu afegir al pa ratllat un polsim de curri o de comí…. O allò que us vingui més de gust, com una mica d’orenga sec o un polsim de pebre vermell. Imaginació al poder!
  • Una mica de sal i de pebre negre

Elaboració

Primer de tot trenquem l’ou en un bol i el batem. Després comencem a fer les boletes de pollastre amb les mans. Un cop les tinguem totes enllestides, les podem aixafar una mica, amb la mà, perquè tinguin el típic aspecte dels nuggets. Vaja, perquè no semblin mandonguilles de pollastre.

Ara les anem passant per l’ou batut i finalment pel pa ratllat, al qual hi haurem afegit una mica de sal i de pebre negre. Si hi voleu afegir espècies ara és el moment. Un cop enllestits tots els nuggets, cap a la paella o la fregidora amb l’oli ben calent. Els anirem girant fins que veiem que queden dauradets. Compteu entre uns 10 o 12 minuts en total. Un cop fregits els posem al damunt d’un paper de cuina perquè absorbeixi l’oli i no siguin tant greixosos. I apa, bon profit!

Segurament acostumeu a menjar-vos els nuggets acompanyats de quètxup, però us he de confessar que a mi no m’agrada, el trobo massa dolç. Així que us suggereixo que feu una salsa de tomàquet casolana en lloc del quètxup. Per fer-la tallem un parell de grans d’all ben petits o els ratllem. Els afegim a un cassó amb un rajolí d’oli que ja haurem escalfat i després de remenar-los ja hi podem posar el contingut d’una llauna de tomàquet triturat de 250g. Posem la mateixa quantitat de sal que de sucre (que servirà per “matar” l’acidesa del tomàquet) i ho deixem a foc baix durant ben bé 20 minuts o fins que s’hagi evaporat la major part de l’aigua del tomàquet, i ens quedi una salsa consistent, gairebé amb la textura d’una melmelada.

Leave a Reply

Your email address will not be published.