Publicitat
Publicitat

Recepta d’hamburguesa de llenties, arròs i comí

hamburguesa de llenties

(c) formulesculinaries.blogspot.com.es

Heu sentit a parlar de l’astènia primaveral? Coincidint amb el canvi a l’horari d’estiu i l’arribada de la primavera, pot ser que tots plegats ens sentim un pèl més cansats o dèbils. Aquest símptomes desapareixen quan el nostre cos s’ha adaptat als canvis. Però el podem ajudar mirant de dormir bé, fent esport i seguint una bona dieta: podem augmentar la dosi d’aliments que ens aporten energia, com els dàtils, els llegums i la fruita seca. I també la d’aliments rics en vitamines C i B, com el kiwi, el mango, la pinya, el cítrics, els tomàquets, i les verdures de fulla verda.

És per això que us proposo fer unes hamburgueses de llenties, arròs i comí. Què us sembla? És una manera diferent de menjar llegums i d’obtenir l’energia que potser ens falta!

Ingredients per a 6 hamburgueses

  • 250g de llenties cuites
  • 100g d’arròs
  • 2 grans d’all
  • 1 ceba de Figueres mitjana
  • 1 porro grosset
  • 1 pastanaga
  • 100g de xampinyons
  • comí en pols
  • una mica de farina (podeu utlilitzar farina de blat, de civada, de cigró, de blat sarraí….)

Elaboració

Primer de tot bullim l’arròs amb aigua amb sal i mirem de deixar-lo un pèl al dente, una mica dur. Mentrestant tallem les verdures ben petites i les coem. Comencem  primer per la ceba i l’all. I quan la ceba ja estigui transparent hi podem afegir el porro i la pastanaga. Ho deixem coure uns cinc minuts i finalment hi afegim els xampinyons.

Un cop ben cuita la verdura, la barregem en un bol amb les llenties i l’arròs. Si ho voleu, ara és el moment d’afegir el comí, que ajudarà que les llenties no ens facin fer gasos. Una mica de sal i de pebre negre. Podem passar la barreja per una batedora però jo prefereixo aixafar-ho tot plegat amb una forquilla o un passa purés. I ja podem formar boletes que després aixafarem per fer-ne les hamburgueses. Les enfarinem lleugerament i les daurem a la paella. I llestos!

Si les voleu acompanyar amb una amanida de tomàquet tindreu un plat únic ben energètic i nutritiu!

Tagged with

Leave a Reply

Your email address will not be published.