Recepta de grillons de taronja amb gelatina

taronja

Sabeu què és un ‘trampantojo’? La traducció literal és que es tracta d’un artifici, però en el cas que ens ocupa avui també el podríem definir com a ‘enganya l’ull’. I us preguntareu de què va tot això si aquesta secció es tracta de cuinar…doncs molt senzill, avui us proposo enganyar els ulls dels vostres familiars o amics amb una taronja.

Ja sabem que és el cítric per excel·lència i que des del segle X es conrea a la Península. Que té moltes propietats beneficioses per a l’organisme, ja que ens aporta fibra per al sistema digestiu i vitamines tant importants com la C, que cal ingerir cada dia perquè és hidrosoluble, l’eliminem amb l’orina i no l’emmagatzemem. Ara potser no és el moment ideal per a les taronges, ja que és una fruita típica de la tardor i l’hivern, però el cert és que en podem trobar tot l’any. Si ho voleu també podeu fer aquest ‘enganya ull’ amb un altre cítric com l’aranja, o bé al setembre fer-l’ho amb mandarina.

Què, ens hi posem?

Ingredients

  • 2 taronges
  • 1 sobre de gelatina (si en trobeu d’insabora millor, però sino, podeu utilitzar gelatina amb gust de mandarina o de pinya.)
  • 1 got d’aigua calenta

Elaboració

Netegem bé la pell de les taronges, les fem rodar una mica sobre si mateixes en el marbre de la cuina per trencar les fibres i extreure’n el màxim suc de cada una. Les tallem per la meitat, les espremem i en reservem el suc.

Després traiem la polpa amb cura de no trencar la pell, que ens servirà de recipient. Escalfem el got d’aigua ja sigui al microones o al foc, i quan estigui calenta, no cal que bulli,  hi afegim la gelatina en pols i la remenem fins que s’hagi dissolt. Un cop la barreja estigui freda ja li podem afegir el suc de taronja. I ha arribat el moment d’abocar la mescla a les mitges taronges: si les col.loquem en un got o una tassa, podrem omplir-les més fàcilment.

I cap a la nevera, on s’hi han d’estar entre una i dues hores per tal que la gelatina qualli. I llestos, bon pofit!

Tagged with

Leave a Reply

Your email address will not be published.