Publicitat
Publicitat

Recepta de gelat casolà de plàtan

Sóc plata i plata no sóc, ben clar t’he dit qui sóc jo!

És clar que sí! Ho heu endevinat: avui us proposo fer una recepta amb plàtans. Aquesta fruita tropical és originaria de la zona que hi ha entre l’Índia i Malàisia, i es calcula que els expedicionaris portuguesos en van introduir el cultiu a les Illes Canàries cap al segle  XV. Informació important, per a tothom  i sobretot per als més presumits: el plàtan no engreixa! I els beneficis que ens aporta són molts; aquest fruit és ple de tres minerals molt importants per a la nostra salut, el potassi, el magnesi i el fòsfor.

Entre els seus atributs hi trobem que ajuda a produïr melatonina, que és una de les hormones que regula el son. I com molts ja sabreu el plàtan és bo per evitar rampes ja que els seus nutrients intervenen en el bon funcionament de músculs i teixits.

La recepta d’avui me l’han cedit dos dels fills del cuiner britànic Jamie Oliver i es tracta de gelat casolà de plàtan. Per cert, si feu la recepta i voleu penjar-ne una foto a l’instagram només caldrà que busqueu  #kitchenbuddies i no us oblideu d’etiquetar el @jamieoliver. Som-hi!

Ingredients

  • 2 plàtans madurs
  • 3 cullerades de iogurt natural
  • 1 llima
  • xocolata ratllada i una mica de canyella per a la decoració.

Elaboració 

Pelem els plàtans, els tallem a trossos i els ruixem amb suc de llima, que evitarà que s’oxidin i es tornin negres i els afegirà un aroma cítric. Ara els posem en una bossa especial per al congelador o un tupper o carmanyola aptes. S’han d’estar al congelador, com a mínim, dotze hores. Un cop els traiem els triturem en un processador d’aliments –una termomix o amb la batedora de mà– i hi afegim tres cullerades de iogurt. Veureu que us quedarà una massa d’una textura sedosa molt bonica. Ho podeu servir en bols individuals o bé, si en trobeu, en cons de gelat. Pel damunt hi poseu bocins de xocolata ratllada i canyella. I llestos. Bon profit!

Tagged with

Leave a Reply

Your email address will not be published.