Publicitat
Publicitat

Fem una ‘fondue’ de formatge

fondue formatge pa

(c) www.lacucharademisrecetas.com

L’estiu és temps de revetlles i de celebracions a l’aire lliure. Avui us proposo una fondue de formatge ben original per compatir amb la vostra família i els vostres amics. Si a casa sou tan formatgers com jo, segur que us encantarà.

Ingredients

  • Un pa de mig quilo
  • Mig formatge de Tetilla
  • Un bon tros de Flor de Esgueva
  • Un bon tros d’algun altre formatge que us agradi (Emmental, Gruyère, Comté… Aquests es posen tradicionalment a la fondue, així que vosaltres mateixos)
  • Orenga i una miqueta de pebre negre
  • Ceba tendra (la quantitat dependrà de vosaltres, mitja o una de sencera)
  • Maionesa casolana.

 Elaboració

Preescalfeu el forn a 180 graus.

Heu de tallar la part de dalt del pa, i treure’n la molla. Jo guardo la molla per fer-ne per exemple croûtons, bocinets de pa que un cop torrats al forn o fregits en oli poden acompanyar una amanida, una sopa de peix o un gaspatxo…

Ratlleu el formatge o talleu-lo tan petit com pugueu. Ho fem per facilitar que es barregi bé i que un cop al forn es fongui sense dificultats.

Talleu la ceba tendra ben petita.

Feu la maionesa. La podeu fer amb ou o amb llet. Feu servir un oli no gaire fort, d’aquesta manera el gust de la maionesa no dominarà per sobre del gust dels formatges.

Barregeu la maionesa amb la ceba tendra i un cop fet, barregeu-ho tot bé amb els formatges ratllats. Ara afegiu-hi orenga i si voleu un polsim de pebre negre.

Farciu el pa amb aquesta barreja i poseu-li la tapa. Emboliqueu el resultat amb paper d’alumini i poseu-lo al forn (recordeu que l’havíem preescalfat a 180 graus) entre tres quarts d’hora i una hora.

La tapa ens servirà per anar sucant el formatge i a mesura que l’anem buidant anirem trencant el pa i sucant-lo amb la nostra fondue.

I bon profit!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published.