Publicitat
Publicitat

Recepta d’hummus de carbassa

Hummus de Carbassa

Benvinguda tardor! Una època de l’any en què ens arriben un munt de fruits que estan en el seu millor moment, com el moniato, la castanya, la magrana i la carbassa, la nostra protagonista d’avui. Es tracta d’una verdura dolça que es comença a recol·lectar el mes d’agost, però que es consumeix bàsicament durant la tardor i l’hivern. Sembla que es va començar a conrear a l’Àsia meridional, i que d’allà va passar al continent americà. Al segle XV els espanyols la van introduir a Europa. Al nostre país no és gaire popular, segurament perquè és una murga haver-la de pelar… La carbassa conté un 90 per cent d’aigua, moltes vitamines A i C i quantitats elevades d’altres vitamines i ajuda a expectorar i treure el moc del pulmó, els bronquis i el coll. Per això en aquesta època de l’any és fantàstic menjar-ne. Aquesta verdura és boníssima per tastar-la tant en receptes dolces, com la coca de carbassa que us vam proposar fa uns mesos, com en receptes salades. Avui, us proposo fer hummus de carbassa!

Ingredients

  • 400 grs. de cigrons cuits
  • 500 grs. de carbassa pelada. La podem comprar ja pelada o carregar-nos de paciència… Ara bé, sempre podem demanar als pares o a un germà gran que ho facin per nosaltres.
  • 4 cullerades de tahini. Ja n’hem fet servir en alguna recepta. Es tracta d’una pasta de sèsam molt típica de la cuina turca i del Pròxim Orient i la podem trobar a la majoria de supermercats.
  • 4 cullerades d’oli d’oliva
  • El suc d’una llimona
  • Una culleradeta de comí
  • Un pessic de sal
  • Un gra d’all
  • Unes fulletes de sàlvia (però si no en trobeu no passa res, no és impresicindible)

Elaboració

Preescalfem el forn a 180 graus. Tallem la carbassa, l’amanim amb una mica d’oli, sal i unes fulletes de sàlvia i cap al forn durant uns 30 minuts. Mentrestant rentem els cigrons i els aboquem en un processador d’aliments, un got americà o un robot de cuina, juntament amb la carbassa que haurem deixat refredar, l’all pelat, el comí, el suc de llimona, el tahini i un pessic de sal.

Ho triturem fins que ens quedi una crema de textura suau. Si ens queda massa espès hi podem afegir una mica d’aigua. Un cop fet això, ja ho podem posar al bol on servirem l’hummus. El deixem a la nevera un parell d’hores i llestos. Bon profit!

Podem servir aquest hummus acompanyat de bastonets de pastanaga, de pebrot vermell i d’api. Però també podem comprar pa de pita, o torrar unes llesques de pa.

Leave a Reply

Your email address will not be published.