Recepta de xips de moniato i iuca

xips de moniato

Què nois, com porteu el fred? Brrrr… Avui, per fer-vos-el passar, us proposo un parell de receptes amb aliments càlids que ens escalfaran el cos per dins. Es tracta de dos productes que venen de molt lluny. L’un és originari dels tròpics de l’Amèrica Central i l’altre es cultiva principalment al continent americà, l’Àsia i l’Àfrica. Els nostres protagonistes d’avui són el moniato i la iuca.

El moniato el va introduir a Europa Cristòfol Colom, i la iuca ha arribat a casa nostra molts anys més tard, i tot i que no forma part del nostre receptari, cada cop és més comú trobar-ne als supermercats i a les fruiteries. Tots dos destaquen pel seu alt contingut d’hidrats de carboni complexos i sucres, cosa que fa que ens sentim força tips quan en mengem. El moniato s’utilitza en moltes receptes salades, però també per fer postres ben dolços com les boletes de moniato. Avui, però, us proposo fer xips de moniato i de iuca, dues receptes senzilles però molt bones!

Ingredients

  • 500 grs. de moniato
  • 500 grs. de iuca
  • Un grapat d’orenga
  • Una mica de pebre vermell dolç o picant (el que més us agradi)
  • Un pessic de sal i pebre negre
  • Oli per fregir. Jo faig servir el de girasol, però podeu utilitzar qualsevol oli vegetal que no tingui gaire gust i que accepti bé les coccions a temperatures altes.

Elaboració

Primer de tot caldrà que pelem el moniato i la iuca. Podeu demanar a algun adult que us ho faci ja que és un pèl complicat. Després podem escollir si volem tallar el moniato i la iuca amb una mandolina, obtenint discos ben primets, o si els volem fer com patates rosses, d’una mida semblant a les típiques patates fregides. Mentrestant, haurem de posar un parell de paelles al foc amb força oli, o, si en teniu, podeu fer servir la fregidora.

Un cop l’oli sigui ben calent, fregirem per tandes les hortalisses que hem tallat, mirant que no es cremin i, sobretot, procurant no barrejar-les, perquè el moniato i la iuca tenen diferents punts de cocció. A mesura que anem traient del foc els xips, els posarem en una safata amb paper de cuina que s’encarregarà d’endur-se l’excés d’oli.

Només faltarà que ho salpebrem tot i afegim una mica de pebre vermell als moniatos i una mica d’orenga a la iuca. I llestos, bon profit!

Leave a Reply

Your email address will not be published.