Publicitat
Publicitat

Recepta per fer unes ‘tortitas’ mexicanes picants i boníssimes

Recepta tortitas mexicanas

(c) javirecetas.com

Amb el fred que està fent, potser molts de vosaltres desitjarieu que ja fos estiu. Què us sembla doncs, si creuem l’Atlàntic fins a Mèxic, on ara hi fa calor, i preparem unes picants tortillaaaas mexicaaaanas? Perdoneu, però no sé com fer-ho per escriure amb accent mexicà…

Ingredients

Per a la massa de les tortillas o tortitas:

  • 125g de farina de blat de moro. Si no en trobeu, que costa una mica, podeu fer servir farina de blat
  • 1 ou gros
  • 300 ml de llet sencera o semidesnatada
  • Gingebre fresc. Al mercat en podeu trobar fàcilment en algunes parades de fruita, i si no al Veritas o a alguna altra botiga de menjar ecològic o natural.
  • 2 grans d’all
  • Xili (Chile). No són fàcils de trobar, a no ser que en tingueu plantats a l’hort de casa. A l’Esclat o al Caprabo podeu trobar uns envasos petits de pasta de xili. Són a la secció on hi ha les herbes aromàtiques, i jo els he trobat de la marca Gourmet Graden. Va bé tenir-ne a la nevera per si us agraden els guisats un pèl picantons… I si no, sempre podeu utilitzar bitxo, poquet perquè pica com un dimoni…
  • Una miqueta d’oli

Per al farciment

Jo us proposo el farciment d’una recepta d’un cuiner escocès anomenat Gordon Ramsay. Potser a alguns us sona, perquè és un dels jutges més implacables de les edicions nord-americanes de MasterChef i MasterChef Junior. És un xef que té un munt d’estrelles Michelin. Si no voleu fer servir aquest farciment, hi podeu posar el que us agradi més, un bon sofregit acompanyat de pollastre a la planxa, o de carn picada de vedella, de porc o de xai… Vosaltres mateixos!

  • 1 a 3 culleradetes de comí en gra. Aneu amb compte amb aquesta espècia: és súper orgullosa. Si no us agrada gaire, en poseu menys, però cal dir al seu favor que és molt digestiva. La podeu trobar en un herbolari o en alguna botiga de cosetes naturals.
  • 1 culleradeta de llavors de mostassa. Nois! Jo no en trobo mai, i és per això que utilitzo una miqueta de mostassa de Dijon.
  • Mitja ceba. Els anglòfons fan servir sovint cebes vermelles, però aquí podem fer servir les cebes de Figueres, que són la mar de bones i molt nostrades!
  • 1 culleradeta de cúrcuma mòlta. La podeu trobar a la majoria de supermercats a la secció d’espècies.
  • 4 o 5 patates bullides
  • 1 o 2 iogurts naturals. Sobretot, que no siguin ensucrats!!! I si són grecs, millor.
  • Fulles de coriandre. També en podeu trobar a la secció d’herbes aromàtiques fresques de la majoria de supermercats.
  • Sal i Pebre

Elaboració de les tortitas

En una paella sense oli, torrem les llavors de comí. Ull sense que se’ns cremin!!! Quan desprenen la seva aroma, ja estan llestes. Ho salpebrem i hi afegim un rajolí d’oli. Hi incorporem el gingebre o tallat molt prim o bé ratllat, el xili, la pasta de xili o els bitxos i l’all picat.

Un cop aquesta barreja estigui un pèl atemperada hi afegirem la farina i l’ou i ho remenem perquè es barregi tot bé. Afegim la llet, mica en mica, i finalment hi posem una culleradeta d’oli, sal i pebre.

Quan tinguem la massa llesta, coem les tortitas en una paella amb una miqueta d’oli. Les cuinem per les dues bandes, un parell de minuts per banda, i les girem amb una espàtula. És com si féssiu creps.

Elaboració del farciment

En una paella amb una mica d’oli sofregim la ceba al nostre gust. Hi posem una miqueta de mostassa de Dijon i una culleradeta de cúrcuma. Si veieu que se us pot cremar, hi podeu afegir tranquil·lament una miqueta d’aigua. Tallarem les patates (ja bullides) en dauets, i les afegirem a la barreja anterior. Rectifiquem de sal i de pebre i ho deixem coure uns minuts.

Finalment farcim les tortitas o tortillas i les enrotllem.

Acompanyem les nostres delicatessen mexicanes amb una salsa feta de iogurt natural barrejat amb coriandre molt picadet.

Y buen provecho, güey!!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published.