Publicitat
Publicitat

Recepta de paté de mongetes i nous

Paté de Mongetes

(c) https://cuinatxikipolit.wordpress.com

Ja ho sabeu que hauríem de menjar llegums de dos a tres cops per setmana? En el cas dels nanos i els adolescents això és especialment important, perquè són essencials per a la salut del sistema nerviós i dels ossos. Sovint és complicat menjar-ne i se’ns acaben les idees per cuinar-los, és per això que us proposo fer un paté de mongetes i nous, una manera diferent de menjar llegums. Les mongetes són riques en potassi, ferro i magnesi, presenten una gran quantitat d’hidrats de carboni d’absorció lenta, això vol dir que el nostre cos disposarà d’energia de manera regular. Les nous, per la seva banda són unes llavors provinents de l’Orient Mitjà, que es cullen durant la tardor, i d’aquesta manera se’n pot disposar durant l’hivern. Són riques en àcids grassos omega-3 (com el peix blau) i són especialment útils per a la memòria, perquè contenen lecitina, fòsfor i vitamines del grup B.

Ingredients per a 4 persones

  • 400g de mongetes cuites
  • 80g de nous pelades
  • 2 grans d’all
  • 2 llimones
  • 1 culleradeta de cafè de comí en pols
  • 4 cullerades soperes d’oli d’oliva
  • un pessic de sal i un altre de pebre negre

Elaboració

Fer aquest paté és la mar de senzill: primer caldrà que pelem i piquem els alls i que fem el suc de les dues llimones. Després posarem els alls, el suc de llimona i la resta d’ingredients al got de la batedora elèctrica o del processador d’aliments, i a batre! Si un cop fet el paté, no ens acaba d’agradar la seva consistència, hi podem afegir una mica d’aigua o més suc de llimona. Ah! I no us oblideu d’utilitzar el comí, que ens ajudarà a digerir les mongetes i a evitar que ens provoquin flatulències!

Per cruspir-nos aquest aperitiu podem fer bastonets de pastanaga i d’api. També ens el podem menjar amb bastonets de pa (millor si són integrals) o escampat en una tortita o en una focaccia….Bon profit!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published.