Publicitat
Publicitat

Recepta de pastis de pa de motlle calent

Pastís de pa de motlle calent

(c) recetarioperez.wordpress.com

Sembla que el fred no vol acabar d’arribar, però ja vénen de gust els plats un pèl calentons, oi? Molt sovint us passo receptes de grans xefs, però avui us en faig arribar una d’un plat que em va fer una de les meves cunyades i que em va semblar una molt bona idea: pastís de pa de motlle (calent).

Necessitareu un motlle dels de plum cake, aquells que són rectangulars i alts, amb una capacitat aproximada d’un litre.

Ingredients

  • Una bossa de pa de motlle sense crosta.
  • 250g (aproximadament) de pernil dolç, tallat primet. Us anirà millor el pernil dolç de tota la vida, vull dir el que compreu a la carnisseria, no aquells talls de pernil dolç quadrats, que sovint utilitzem per a fer biquinis.
  • 10 talls de formatge per fondre. Aquí sí que van bé els formatges en barra. Podeu escollir el que més us agradi: Gouda, Havarti, Emmental, Gruyère o fins i tot Mozzarella.
  • 3 o 4 ous
  • Sal i pebre negre
  • Una mica de mantega o de margarina per untar el motlle

Elaboració

Primer de tot cal que preescalfeu el forn a 170 graus.

Untem el motlle amb margarina o mantega per tal que el pastís no se’ns enganxi. I ara cal fer el treball artesanal de folrar el motlle amb talls de pernil dolç, mirant que no ens quedi cap forat i que els talls sobresurtin pels laterals, per després poder tapar el pastís com si fos un paquetet ben bonic.

Un cop fet això batem els ous, i els afegim una mica de sal i de pebre negre.

Ja podem començar a muntar el pastís. Submergim les llesques de pa de motlle d’una en una dins l’ou batut, i les anem col·locant dins el motlle (a cada pis ens n’hi cabran tres). Un cop fet això hi posem al damunt uns tallets de pernil dolç i després tres talls del formatge que hagueu escollit. I ara cal fer el segon pis igual que heu fet el primer. Per acabar, posem al damunt de tot tres llesques més de pa sucat amb ou, i tapem el pastís amb els llençols de pernil dolç que hem utilitzat per folrar el motlle.

I ja podem posar el pastís al forn entre 15 i 20 minuts mirant que el pernil dolç no es cremi!

Un cop fet, el desemmotllem donant la volta al motlle. D’aquesta manera la part més bonica, la de baix, ens quedarà al damunt. Si sou molt llaminers i a casa teniu un cremador dels que s’utilitzen per a la crema catalana o un bufador de cuina, podeu afegir sucre a la part superior del pastís i cremar-lo amb molt de compte!

Leave a Reply

Your email address will not be published.