Preparem-nos per al Nadal: una recepta de neules

recepta de neules

Tant si ens ho creiem com si no, Nadal ja és a tocar. I per això potser que ens comencem a preparar. Avui doncs, fem neules!

Ingredients
  • 180g de farina
  • 180g de sucre
  • 180g de mantega o de llard
  • 250g de clara d’ou (i els pares us preguntaran que n’han de fer amb els rovells… Doncs, en podríem fer crema. Però per ser més pràctics, busqueu a un supermercat, el nom del qual comença amb M i acaba amb ONA, i allà on hi ha les pizzes i altres masses hi trobareu pots de clara d’ou ja preparada)
  • La pell d’una llimona ratllada
  • Aigua
Elaboració

Preescalfeu el forn a 170 graus.

En un recipient prou gros barregem la farina, la mantega (millor si és pomada, és a dir a temperatura ambient, que és més fàcil de treballar) la clara d’ou i la pell de la llimona ratllada. Feu-ho amb les mans ben netes i així podreu anar desfent els trossos de mantega fàcilment.

Ho anem treballant fins que obtinguem una massa homogènia. Si us queda massa consistent hi aneu afegint miques d’aigua.

Ara cal que la massa reposi.

Un cop hagi reposat, feu rodones de pasta sobre paper vegetal, lleugerament untat amb oli i enforneu-les a 170 graus fins que quedin rossetes.

Un cop rosses les traieu del forn i ràpidament (si cal amb l’ajuda dels pares o d’algun adult) les enrotlleu en un pal de forma cilíndrica. Segurament la majoria de vosaltres no sou neulers professionals i no teniu pals cilíndrics a casa…. Però el que va bé, per exemple, és el mànec d’una cullera de fusta. Unteu-lo amb una mica d’oli i així les neules no tindran temptacions d’enganxar-s’hi.

Un cop ben fredes les podem endreçar en una capsa metàl·lica perquè no es remullin.

I bon profit!!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published.