Publicitat
Publicitat

Recepta de muffins de pernil salat

Muffins de pernil salat

(c) http://dulcesprobaditas.blogspot.com.es/

Què, nois i noies, com va la primavera? Sou seguidors de la moda dels muffins? Avui dia es fan muffins de gairebé tot, amb un munt de toppings i glacejats diferents… Però avui us proposo uns muffins salats. Sí, muffins o magdalenes de pernil salat! Us ve de gust provar de fer-los?

Per cert, aquesta recepta és d’una cuinera espanyola, que fa de jutge al concurs Masterchef. És la Samantha Vallejo Nájera, la coneixeu?

Ingredients per a 8 muffins o magdalenes

  • 160 g de farina
  • 4 ous
  • 1 ceba vermella, o de Figueres, o blanca… Tant se val…
  • 80 g de pernil salat del bo. Tampoc cal que sigui el més bo del mercat, però si a la vostra xarcuteria trobeu un pernil de cuixa bonet, endavant! A mi m’agrada més l’espatlla, però el de cuixa és millor per a aquesta recepta perquè té més greix i fa que les magdalenes surtin un pèl més amorosides.
  • 2 cullerades de llevat en pols (tipus Royal)
  • 1 culleradeta de romaní picat (també hi podeu posar farigola o orenga) Si les herbes aromàtiques són fresques millor. Si no, no passa res, utilitzeu-ne de seques.
  • Oli d’oliva
  • Sucre
  • 1 culleradeta de mantega
  • Sal
  • Pebre negre

Elaboració

Primer preescalfeu el forn a 180 graus.

Peleu la ceba i talleu-la en juliana. Sofregiu-la amb una mica d’oli a foc suau, durant 5 minuts, i salpebreu-la.

Talleu el pernil a trossets petits sense eliminar-ne el greix.

Barregeu la farina amb el llevat, una miqueta de sal i una miqueta més miqueta de sucre. Afegiu-hi els ous, i barregeu-ho bé. Després afegiu-hi la ceba cuita, el pernil i les herbes que hagueu escollit, trinxades ben petites.

Unteu amb mantega 8 motlles de magdalena, enfarineu-los i aboqueu-hi la massa fins a omplir dos terços dels motlles.

Poseu-ho al forn durant 25 minuts aproximadament. Passat aquest temps podeu punxar-los amb un escuradents per veure si estan ben cuits.

I un cop freds ja els podeu desemmotllar!

Si us agraden les olives, també n’hi podeu posar de verdes o de negres tallades a trossets petits. Les afegireu en el moment en què poseu la ceba i el pernil.

Leave a Reply

Your email address will not be published.