Publicitat
Publicitat

Recepta per fer un crumble de poma boníssim

crumble de poma

(c) www.recipeshubs.com

Apa, que el 2016 ja és aquí. Què, us vau atipat gaire de neules, torrons, escudella, canelons i altres gormanderies? Potser, i només potser, després d’haver-vos atipat de valent, us vindrà de gust alguna cosa un pèl més lleugera. I dic un pèl, i només un pèl més lleugera, perquè avui us proposo unes postres, això sí un postres fetes amb fruita. Es tracta d’un crumble de poma. Es creu que aquest plat va néixer a Anglaterra durant la Segona Guerra Mundial perquè era una manera d’aprofitar els aliments que tenien a l’abast. Ells, els anglesos vull dir, fan crumbles de coses tan estranyes per a nosaltres com el ruibarbre. Però el que us proposo avui està fet amb poma, una fruita molt assequible, i que potser ara està en un dels millors moments.

Us diria que utilitzéssiu pomes Golden, però també podeu experimentar amb d’altres varietats, com la Red Delicious, la Gala, o si us agraden els gustos àcids, la Granny Smith. Totes aquestes varietats les trobareu dins la Indicació Geogràfica Protegida Poma de Girona. Però evidentment podeu utilitzar qualsevol poma de qualsevol procedència.

Ingredients per a quatre raccions

  • 100 g de mantega (a temperatura ambient)
  • 100 g de sucre, també en podeu utilitzar de canya integral
  • 160 g de farina
  • 4 pomes
  • una miqueta més de mantega
  • una culleradeta de canyella

Elaboració

Primer de tot preescalfarem el forn a 200 graus.

En un recipient hi barrejerem la mantega a temperatura ambient amb el sucre i la farina. Us aconsello que ho feu amb les mans ben netes, és prou divertit. Us ha de quedar una consistència semblant a la de la sorra gruixuda.

Després tallarem les pomes a dauets petits. Jo ho faria amb les pomes sense pelar, això sí, abans caldrà netejar-les ben netes, si cal amb aigua i sabó. Un cop tallades les courem a foc lent durant aproximadament 12 minuts, amb una mica de mantega i una culleradeta de canyella. Un cop cuites les deixarem refredar, i després les repartirem en motlles o tassons individuals, aptes per anar al forn. Si no teniu aquesta mena de recipients, en podeu utilitzar un de més gros, i després ja servireu el crumble en plats individuals.

Un cop fet això repartirem la barreja que hem fet abans pel damunt de les pomes. I ja estarà llest per anar al forn, durant uns 5 o 10 minuts, fins que la superfície agafi un color dauradet. Tradicionalment els crumbles se serveixen calents o tebis, acompanyats de natilles, nata o gelat. Però com que hem quedat que encara estàvem embafats de les Festes, potser que ho deixem per un altre dia, o no?

Leave a Reply

Your email address will not be published.