Publicitat
Publicitat

Recepta de boletes de moniato

Boletes de Moniato

(c) http://alyscakes.blogspot.com.es

“Per Tot Sants, capes i mocadors grans”, diu la dita. I a casa nostra ja hem menjat panellets, castanyes i moniatos. Avui, us proposo utilitzar els moniatos,  ara que n’és l’època, per fer unes postres diferents als panellets, tot i que segons com podrien passar també per panellets, ara ho veureu.

Però primer us vull explicar que el moniato va arribar des de l’Amèrica central de la mà de Cristòfol Colom. En podem trobar durant tota la tardor i fins a principis de l’hivern. Es tracta d’un tubercle (com la patata o la remolatxa). No té greixos, és ric en hidrats de carboni i sucres (això vol dir ens aporta molta energia) i té un 2 per cent de proteïna i un munt de vitamines que ens van bé per al fetge, la vista i  la pell. I com que gairebé el 70 per cent del pes del moniato és aigua, va molt bé per a hidratar-nos. Caldrà però cuinar-lo molt bé, perquè, si no, és indigest. Vaaa que us dic la recepta: Boletes de Moniato. Molt senzilles de fer i molt bones.

Ingredients

  • 1 moniato d’uns 100g (millor si escolliu moniatos petits o mitjans, acostumen a ser més saborosos i es cuinen més ràpid)
  • 50g d’ametlles mòltes o de pols d’ametlles
  • Una mica de pell de taronja ratllada
  • Coco ratllat per decorar

Elaboració

Primer de tot hem de coure del moniato. El podeu bullir, fer al forn o al vapor. La manera més saludable de coure’l és fer-lo al vapor durant uns vint minuts.

Talleu-lo per la meitat o en diferents trossos, si és molt gros. Un cop fred, el peleu, l’aixafeu amb una forquilla i el barregeu amb l’ametlla molta i la pell de taronja. En feu boletes (ep! amb les mans bén netes) i finalment les arrebosseu amb el coco ratllat. I llestos!

Tagged with

Leave a Reply

Your email address will not be published.