Publicitat
Publicitat

Sabeu què són els ‘blondies’? Aquí en teniu la recepta

Recepta de blondies

Dels ‘blondies’ també se’n diu ‘rossos’

Què, com van les vacances? Ara que teniu més temps lliure què us sembla preparar unes postres o un berenar per als pares o els amics? Us proposo una recepta del xef escocès Gordon Ramsay. Sí home…. ja us n’he parlat, aquell de Pesadilla en la Cocina o l’edició nord-americana de Top Chef.

Va, posem-nos-hi! Fareu uns blondies. Dit així potser no us sona de res, però segur que sou capaços d’imaginar-vos uns brownies fets amb xocolata blanca en comptes de negra, oi que sí? Doncs això són els blondies o ‘rossos’.

Ingredients per a 9 porcions

  • 230g de mantega i una miqueta més per untar el motlle
  • 340g de sucre moreno
  • una miqueta de sal
  • 1 cullerada d’extracte de vainilla (podeu utilitzar també l’interior d’una beina de vainilla, o res…si no us ve de gust o no en trobeu)
  • 2 ous lleugerament batuts
  • 280g de farina
  • mitja culleradeta de bicarbonat
  • 1 culleradeta de llevat en pols
  • 250g de xocolata blanca feta a trossets petits
  • 4 cullerades de nabius secs (és opcional, no cal posar-los si no voleu o no en trobeu, però al Mercat Central, en alguna de les parades de fruits secs, segur que en podeu trobar)

Elaboració

Com gairebé sempre que utilitzem el forn, cal primer de tot preescalfar-lo, en el cas dels blondies a 180 graus.

Untem un motlle quadrat de 23cm amb mantega. Si no teniu un motlle quadrat de 23cm, no cal que sortiu a comprar-ne un!!! Us anirà bé qualsevol motlle, que tingui un diàmetre aproximat d’un pam de persona adulta.

En un cassó fonem la mantega i hi barregem el sucre i un pessic de sal. Si no sou excessivament llaminers, us aconsello que poseu menys quantitat de sucre del que diu la recepta. Hem de tenir en compte que la xocolata blanca ja és dolça de per si… Batem bé la barreja fins que quedi esponjosa i lleugera. I si heu trobat l’extracte de vainilla o la beina de vainilla, ara és el moment d’afegir-ho a la barreja anterior. Teniu en compte que si utilitzeu una beina de vainilla potser heu de demanar ajuda a un adult, perquè la parteixi per la meitat i en tregui el contingut amb la punta d’un ganivet.

Passem aquesta barreja a un recipient prou gros. Ara hi afegirem els ous lleugerament batuts.

En un altre recipient barrejarem la farina, el bicarbonat i el llevat en pols. I, mica en mica, afegirem aquesta barreja ‘seca’ a l’altre recipient mirant que no es facin grumolls. Si l’aspecte no us agrada o veieu que s’han fet molts grumolls podeu demanar ajuda a un adult, i amb una batedora elèctrica de mà, sempre podeu aconseguir una barreja ben fina.

Esperem que la barreja resultat es refredi una mica, i hi afegirem la xocolata blanca feta a trossets i els nabius secs, si és que els heu trobat.

I ara ja podem posar la massa al motlle que ja havíem untat amb mantega, i cap al forn, durant uns 35 o 40 minuts. Us ha de quedar un blondie ben fet per la part exterior del motlle i una mica tou pel centre.

I un cop fred, ja podeu tallar i servir els vostres blondies!!!!! Bon profit!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published.