Publicitat
Publicitat

Recepta de crema d’escarola

Cuina amb Nens: Crema d'Escarola

(c) lacuinadelestany.blogspot.com

Què, nois i noies, com va l’hiven i el fred? Avui us proposo una cosa lleugereta i molt sana: una crema d’escarola! Em sembla que ja puc veure la cara d’estranyats que feu alguns de vosaltres. Normalment utilitzem aquest producte d’hivern amanit –que aixequi la mà aquell que no ha tastat mai el típic xató– però el cert és que l’escarola igual que l’enciam també es pot menjar cuinada. Aquesta hortalissa pertany a la família de les asteràcies (sí, ho acabo d’escriure i ja n’he oblidat el nom), com la carxofa, l’endívia o l’enciam. Té un altíssim contingut d’aigua i també un munt de minerals i vitamines, que ens ajuden a enfortir el nostre sistema immunològic. I també conté moooolta fibra, així que els nostres intestins estaran contents. Per cert la recepta d’avui l’he trobada a: lacuinadelestany.blogspot.com. Va, ens hi posem?

Ingredients per a quatre persones

  • 1 ceba
  • 1 porro petit
  • 1 pastanaga
  • 1 patata o un nap (ara també és temporada d’aquest tubercle)
  • Unes 10 fulles d’escarola. Podeu aprofitar les fulles exteriors, les més verdes, que no acostumen a fer servir per a l’amanida
  • 1/2 litre de brou de verdures o aigua
  • formatge de cabra, o feta (és un formatge grec) o algun formatge de pasta tova que us agradi per decorar

Elaboració

En una olla amb un rajolí d’oli sofregim la ceba, el porro i la pastanaga tallats a trossets. Un cop la verdura s’hagi enrossit una mica li podem afegir la patata o el nap, també trossejats, i les fulles d’escarola.

Hi aboquem el brou de verdures o l’aigua, i ho deixem bullir aproximadament uns vint minuts, fins que veiem que la pastanaga (l’hortalissa més dura) ja estigui cuita. Tot seguit salem la crema: hi haurem de posar més o menys sal depenent de si hem utilitzat brou de verdures o aigua. Finalment triturem tota la verdura per a obtenir una crema ben fina. I ja està, llestos. Només cal que tallem uns dauets de feta o de formatge de cabra per posar al damunt de cada plat.

Bon profit!!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published.