Publicitat
Publicitat

Recepta de crema de carbassa i gingebre

carbassa gingebre

(c) http://receptesambvida.blogspot.com

Què, nois i noies, com porteu el fred, els refredats, les grips i totes aquelles coses que ens passen a l’hivern? Com que a casa ja han passat virus per donar i vendre he pensat que estaria bé proposar-vos una recepta calentoneta i reconfortant, que a banda de ser la mar de bona ajuda a alleujar els símptomes dels maleïts virus hivernals.

Es tracta d’una crema de carbassa i gingebre. Sembla que els romans en feien servir molt, però que va caure en desús fins que Marco Polo el va portar dels seus viatges. Potser és que aquest mercader es marejava, i es que si sou dels que ho passeu malament viatjant, el gingebre ha de ser la vostra arrel preferida. Però parlem de constipats; el gingebre  serveix per alleujar símptomes com la febre o la congestió nasal, elimina les congestions que es produeixen al pit per l’acumulació de mucositat.

Per la seva banda la carbassa és una verdura dolça, plena de minerals i vitamines. Sembla que es va començar a conrear a l’Àsia meridional, i que d’allà va passar al continent americà. Al segle XV, els espanyols la van introduir a Europa. Per a les persones amb tendència a fer mocs, en especial els nens, sobretot els que prenen llet de vaca, la carbassa ajuda a expectorar i treu el moc del pulmó, els bronquis i el coll.

Ingredients

  • 1/2 quilo de carbassa pelada i tallada a daus (si us fa molta mandra fer-ho, la podeu comprar ja pelada i tallada a fruiteries i supermercats)
  • 1 ceba pelada i tallada a trossos
  • 1/2 litre de caldo de pollastre, però si no en teniu podeu fer bullir mig litre d’aigua i hi afegiu una pastilla de caldo de pollastre o de verdures de bona qualitat
  • un tros de gingebre d’aproximadament un dit de gruix
  • oli d’oliva i sal marina
  • cúrcuma, pebre negre i pipes de carbassa, opcionals

Elaboració

La preparació d’aquesta crema és ben senzilla. En una olla prou grossa hi sofregim la ceba i la carbassa amb oli d’oliva, fins que estiguin una mica rosses. Hi afegim el caldo calent, tapem i deixem bullir durant vint minuts. Un cop tot bullit i tendre,  hi afegim el gingebre tallat, una mica de sal marina i, si volem, una mica de cúrcuma en pols i pebre negre acabat de moldre, una barreja que és un bon antiinflamatori.

Ara és el moment de batre-ho tot ben batut amb la batedora de mà. I llestos. Bon profit!

Per cert a l’hora de servir-la hi podem afegir unes quantes pipes de carbassa, que ens ajudaran a ser més feliços i a dormir millor.

Tagged with

Leave a Reply

Your email address will not be published.