Publicitat
Publicitat

Recepta de coca de forner amb cireres

Coca de cireres | (c) Wikipedia

Apa, que el final de curs ja s’acosta! Esteu llestos per l’estiu? Les que estan llestes són les cireres, i sí, ho heu endevinat, us proposo una recepta amb aquestes delícies: coca de forner amb cireres! Aquest fruit el podem trobar des de l’abril fins a finals de juliol. I van ser els romans, que les van conèixer a una colònia grega, els que es van encarregar de difondre-les pel seu imperi. Les cireres porten un munt de fructosa, fibra, vitamines C i A, potassi i calci i diversos antioxidants; això vol dir que beneficien el nostre transit intestinal, la pell i la retina, els ossos i les dents i que ens ajuden a combatre infeccions. I a sobre estan molt bones! Més val comprar-les i conservar-les amb la cueta i menjar-nos-les crues, però d’això ja en sabem, oi? La recepta l’he trobat al blog www.nototsonpostres.cat

Ingredients

  • 50g d’oli d’oliva verge
  • un polsim generós de sal
  • 2 cullerades de sucre
  • 25g de llevat premsat (el podeu trobar als frigorífics dels supermercats)
  • 400-450g de farina
  • un bon grapat de cireres

Elaboració
Primer de tot, desfem el llevat amb aigua tèbia. Agafem un recipient ben gros i hi aboquem l’aigua amb el llevat, la llet i l’oli. Després, hi afegim la sal i el sucre i finalment la farina. I ara toca embrutar-nos les mans! Amassem i amassem tots els ingredients dins del recipient fins que la massa quedi lligada i no se’ns enganxi a les mans. Un cop lligada, deixem reposar la massa tapada amb un drap entre tres quarts d’hora i una hora perquè vagi fermentant.

Mentrestant, preescalfem el forn a 200 graus. Un cop la massa ja hagi pujat, l’estirem i li donem la forma de coca. Després, li escampem per damunt les cireres netes i sense la cueta. EFarem un parell de talls a totes les cireres, perquè deixin anar tot el suc, però no els traurem el pinyol. A continuació, aboquem un bon pessic de sucre i un bon raig d’oli pel damunt de les cireres, i cap al forn! Deixem la massa coure’s uns 20 minuts al forn aproximadament i ja tindrem llesta la coca! Bon profit!

Per cert així és com es mengen aquesta coca a Reus per les festes de Corpus que es celebren ara al juny.

  1. Hola Clara,

    A l’explicació de la recepta es menciona la llet, però a la llista d’ingredients no s’hi indica la quantitat. Quanta en cal? Gràcies 🙂

    Núria

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.