Publicitat
Publicitat

Recepta de coc o coca de carbassa

coc de carbassa

(c) Cuina.cat

Abans no s’acabi l’hivern em venia de gust proposar-vos de fer una recepta amb carbassa. Aquesta cucurbitàcia va venir d’Amèrica com el tomàquet o la patata. N’hi ha de moltes varietats, de més dolces, de més insípides, blanques, grogues o taronges. Però les que solem trobar a les parades de verdures de casa nostra són d’una varietat pròpia de la tardor i l’hivern. És un fruit amb un altíssim contingut d’aigua, per això va bé per a rehidratar-nos.

Ens aporta vitamines A, C i B6, interessants per a la visió, les mucoses, la pell, els ossos, el fetge i per al sistema immunitari. Ja ho veieu, tot són avantatges! Normalment en fem crema o l’afegim a algun guisat, però avui en farem un cóc o coca, que tant pot anar bé per a esmorzar, per a berenar o per postres. Què, us hi animeu? Per cert la recepta d’avui és de la xef Ada Parellada.

Ingredients

  • 200g de carbassa tallada a dauets petits
  • 100g de pastanaga ratllada
  • 200g de mantega
  • 150g de sucre moreno
  • 50g de sucre blanc
  • 250g de farina
  • 4 ous
  • Pell de taronja ratllada
  • Un pessic de sal
  • Un pessic de canyella en pols
  • 1 sobre de llevat químic (el Ro…..yal de sempre)

Elaboració

Preescalfem el forn a 150 graus. Batem les clares a punt de neu amb el sucre blanc. Després batem els rovells amb el sucre moreno i hi afegim la mantega fosa, la carbassa, la pastanaga, la pell de taronja, un pessic de sal i un de canyella (jo n’hi poso més d’un pessic, perquè m’agrada molt!).

Ara hi incorporem la farina i el llevat. I finalment hi barregem les clares a punt de neu, en dues vegades i removent la barreja amb molta cura perquè no desaparegui tot l’aire de les clares, així el cóc sortirà més esponjós. Aboquem la barreja en un motlle, que prèviament haurem engreixat i enfarinat i cap al forn uns 50 minuts. I llestos! Bon profit!

Leave a Reply

Your email address will not be published.