Publicitat
Publicitat

Recepta de ‘carrot cake’ o pastís de pastanaga

Carrot cake Pastís de Pastanaga

Què us semblaria fer un carrot cake? En català, pastís de pastanaga. Sí, ja ho sé, pot semblar estrany utilitzar pastanagues per fer unes postres, però el cert és que a l’Edat Mitjana ja es feia servir aquest vegetal per fer dolços, ja que no disposaven de gaires edulcorants i els que hi havia eren molt cars. Aquest pastís però, té el seu origen al Regne Unit, durant la Segona Guerra Mundial, un època de moltes privacions. D’allà va saltar als Estats Units i va ser on es va popularitzar. El que us proposo, però, és més nostrat, vull dir que la recepta és d’una xef catalana; l’Ada Parellada del restaurant Semproniana de Barcelona.

Ingredients

  • 2 ous
  • 110 gr. de sucre
  • 150 ml d’oli de girasol
  • 3 pastanagues ratllades
  • 150 gr. de farina tamisada
  • 10 gr. de llevat químic (com el Royal de tota la vida)
  • Un pessic de sal

Per al glassejat

  • 125 gr. de mantega a temperatura ambient
  • 250 gr. de formatge d’untar (del tipus Philadelphia o si voleu Mascarpone; un formatge italià)
  • 70 gr. de sucre en pols
  • una culleradeta de vainilla en pols (o aroma de vainilla)

Elaboració

Primer de tot preescalfarem el forn a 180 graus. En un recipient batrem els ous i el sucre fins que tot plegat agafi un to blanquinós. Hi afegirem l’oli de girasol de mica en mica, fins que quedi ben integrat.

Ara caldrà afegir els ingredients secs: la farina, la sal i el llevat. Mirarem barrejar-ho bé però amb delicadesa, d’aquesta manera farem que la mescla d’ous i sucre no perdi aire. I finalment hi afegirem la pastanaga ratllada. Posarem la barreja en un motlle i cap al forn, uns 20 minuts.

Mentrestant podem fer el glacejat o cobertura de pastís. Només caldrà que barregem bé tots els ingredients, fins que obtinguem una pasta ben untuosa. Un cop haguem tret el pastís del forn i l’haguem deixat refredar, untarem la part superior amb el glacejat.

I llestos! Bon profit!

Leave a Reply

Your email address will not be published.