Publicitat
Publicitat

Recepta de carpaccio de taroja

taronja

Avui, d’entrada, us proposo una endevinalla que diu així: “No sóc escarabat ni grill, quasi sempre tinc deu fills; cosa estranya tots són grills.”

L’heu encertada? Segur que sí! Efectivament la resposta és la taronja. Aquest fruit originalment és xinès, però Alexandre el Gran el va fer córrer per mig món i al segle X els àrabs el van introduir a la península. Segurament les àvies o els pares us han dit més d’una vegada que heu de menjar cítrics, que porten molta viamina C, que és bona per prevenir els refredats… Ja fa uns anys que s’ha descobert que això no és ben bé així: la taronja, la mandarina o les aranges no prevenen cap malaltia,  però un cop malalts ajuden a millorar els símptomes del refredat i la grip o de les infeccions d’orina o d’orella.

D’altra banda la vitamina C de la taronja ajuda a absorbir el ferro dels aliments que ingerim, prevé malalties del cor i de les artèries i millora la circulació. Per tant tot són avantatges! Traiem-nos la mandra de sobre i preparem un carpaccio de taronja amb canyella i sucre, que és molt fàcil de fer!

Ingredients

  • Una taronja per persona
  • Una mica de sucre blanc (si ho preferiu també podeu utilitzar sucre morè o panela.)
  • Canyella mòlta

Elaboració

Peleu les taronges amb un ganivet que talli molt bé perquè no us ha de quedar cap part blanca. Sempre podeu demanar ajuda als pares o a un germà gran. Un cop pelades les talleu a discs tan prims com pugueu, d’aquí el nom de carpaccio de taronja. Els poseu en una safata i els empolseu amb una mica de sucre, no en cal pas gaire. Deixeu-les reposar una hora més o menys i quan estigueu a punt de fer les postres empolseu-les amb canyella. I llestos. Bon profit!

Tagged with

Leave a Reply

Your email address will not be published.