Publicitat
Publicitat

Recepta de baba ganoush o mutabal

baba ganoush mutabal

Avui comencem amb una endevinalla: una senyora va pel mercat amb la cua verda i el vestit morat. L’heu encertada? Sí, és l’albergínia. Sembla que és nativa de l’Índia, perquè s’han trobat escrits de fa 4.000 anys que ja parlaven d’aquest fruit. Durant un temps va tenir molt mala reputació, és creia que provocava bogeria i la van batejar amb el nom de solanum insanum, que més aviat sembla un encanteri de Lord Voldemort, el dolent de la saga de Harry Potter. Però el cert és que aquesta hortalissa té beneficis per a la nostra salut: té un altíssim contingut d’aigua i de fibra i una quantitat important de molts minerals i vitamines. A banda, és molt antioxidant i això ajuda al nostre cervell a estar sa.

Però prou de xerrameca, us proposo fer baba ganoush o mutabal, que no deixa de ser paté d’albergínia, però un pèl més exòtic perquè són receptes que provenen de l’Orient Mitjà, Grècia, Turquia i Xipre.

Ingredients

  • 2 albergínies escalivades
  • Suc de llimona
  • 2 cullerades de tahin o pasta de sèsam (en podeu trobar a gairebé tots els supermercats)
  • 1 gra d’all
  • Sal, pebre negre i comí en pols
  • Torradetes o bastonets d’api o de pastanaga per acompanyar

Elaboració

Escaliveu les albergínies al forn a 200 graus durant mitja hora aproximadament. Aquest pas el podeu fer el dia anterior i així a l’hora de pelar-les no us cremareu els dits.

I ara ve la part més senzilla: en un bol gros o en el pot de la batedora de mà, hi posem les albergínies pelades, les dues cullerades de pasta de sèsam, un raig de llimona, el gra d’all tallat a trossets, una mica de sal, pebre negre, comí en pols que ens ajudarà a digerir l’all cru, i una mica d’oli. Ho batem i llestos! Bon profit!

Tagged with

Leave a Reply

Your email address will not be published.