Recepta d’amanida de patata

Amanida de patata

(c) etselquemenges.cat

Què, com va l’estiu? I la calor? Avui us proposo fer una recepta amb un tubercle que podem trobar fàcilment al rebost de casa. Sí, ho heu endevinat, farem una recepta amb patata, creïlla, trumfa o pataca… Aquest aliment fa cinc-cents vint-i-cinc anys que va arribar a Europa; el van descobrir els conqueridors espanyols a l’altiplà andí, a l’Amèrica del Sud. Sempre s’ha cregut que menjar patates engreixa, ara però s’ha esbrinat que si les bullim i les refredem a la nevera, no només no ens engreixaran sinó que ens ajudaran a perdre pes, i farem contents els nostres intestins. Per tant no hi ha excusa per a fer una bona amanida de patata, que ens podem emportar si fem una excursió per la muntanya o bé per fer un picnic a la platja. La recepta d’avui és de la Montse Vallory.

Ingredients

  • 7 patates petites o mitjanes
  • 1/2 tassa d’api tallat ben petit
  • 1 ceba tendra tallada ben petita
  • 1/2 pebrot verd
  • 1/2 pebrot vermell
  • 3/4 de tassa d’oli d’oliva verga extra
  • 3/4 de tassa de beguda de coco (en podeu trobar a tots els supermercats)
  • 1 cullerada de mostassa
  • el suc de mitja llimona
  • sal i pebre

Elaboració

Cal ser previsors: el dia abans de fer l’amanida bullirem les patates, senceres i amb la pell,  en una olla amb força aigua i sal. Quan arrenqui el bull les deixarem coure durant aproximadament uns vint minuts. Un cop fetes les deixarem refedar a temperatura ambient i després cap a la nevera.

L’endemà tallarem l’api, la ceba tendra, el pebrot verd i el vermell ben petits, tots més o menys de la mateixa mida. Barrejarem les verduretes amb les patates pelades i tallades. I farem la salsa, que és vegana, és a dir, que no inclou cap ingredient d’origen animal.

En el got de la batedora hi posarem la llet de coco, el suc de llimona, la mostassa, el pebre negre i la sal. Ho batrem com si féssim una maionesa i de mica en mica hi anirem afegint l’oli. I finalment abocarem la salsa al damunt de l’amanida, de manera generosa! I bon profit! Si la tornem a posar a la nevera durant una bona estona la patata es beurà la salsa i encara estarà més bona!

Leave a Reply

Your email address will not be published.