Publicitat
Publicitat

Recepta d’aigües fresques amb fruita de temporada

Recepta d'aigues fresques

(c) www.misremedios.com

Ep! Com van les vacances? Com feu passar la calor? Ja beveu força líquids per a hidratar-vos? Avui us recomano una recepta la web Cuina Per Llaminers, molt adequada per a l’estiu. Es tracta de fer unes ‘aigües fresques’.

Sí, sí. En comptes de beure refrescos isotònics o simplement aigua, utilitzarem meló i síndria per a fer-nos passar la set. Tant un com l’altra pertanyen a la família de les cucurbitàcies, com el carbassó o el cogombre, per tant estrictament són hortalisses. Ens aporten una gran quantitat d’aigua, vitamines, minerals i sucres que permeten hidratar i nodrir l’organisme de manera sana i natural. I ara a l’estiu és quan estan més bones!

Ingredients (per a 4 persones)

  • 1/2 Quilo de síndria o de meló (o 250g de cada)
  • 125 ml d’aigua
  • Una culleradeta de suc de llimona
  •  Dues cullerades de sucre (o sucre de canya, que és més sa que el sucre refinat)
  • Glaçons de menta, alfàbrega o llimona.

Elaboració

Primer posem l’aigua i el sucre en un caçó i ho fem bullir fins que es dissolgui el sucre. Un cop dissolt, apaguem el foc i hi posem una pela de llimona, o bé unes fulles de menta (el que us vingui més de gust) i ho deixem infusionar tot durant uns minuts.

D’altra banda, i amb l’ajuda d’una batedora elèctrica, triturem el meló i la síndria per separat. Finalment hi aboquem la infusió que hem preparat amb el sucre, l’aigua i la llimona o la menta al suc de fruita. I cap a la nevera!

Al moment de servir aquestes ‘aigües fresques’ podeu utilitzar glaçons amb menta, alfàbrega, llimona, o fins i tot gerds. Si penseu fer aquests glaçonets, cal que sigueu previsors i unes hores (o fins i tot un dia abans, perquè es congelin bé) col·loqueu trossets d’aquests ingredients en una glaçonera i els cobriu amb aigua.

Bon profit i hidratació ben sana!

Leave a Reply

Your email address will not be published.