El Ratolí Perez ja té casa a Sabadell: s’instal·la al número 15 del carrer Borriana, al Centre El conegut personatge que recull les dents de llet ha vingut a la ciutat amb l'ajuda de l'Agrupació de Pessebristes

Ratoli Perez

La casa del Ratolí Pérez, al carrer Borriana 15 | (c) Agrupació de Pessebristes

El Ratolí Perez, que ha substituït els angelets a l’hora d’endur-se les dents de llet dels nens i nenes quan els cauen, s’ha instal·lat a Sabadell. Si passeu pel carrer de la Borriana veureu a l’alçada del número 15 una petita porta fins i tot amb una mica de jardí. És la casa del Ratolí, que ha vingut a la ciutat atret per les casetes petitones que els membres de l’Agrupació de Pessebristes de Sabadell posen, cada any, als seus pessebres. Aquest personatge màgic, que en alguns llocs competeix amb la Fada de les Dents, ha triat la part de darrera de l’Acadèmia Catòlica, on els Pessebristes tenen la seva seu i que us sonarà perquè, a la paret, hi ha el famós grafitti d’un caganer. Veureu la casa, però no a ell, perquè només surt de nit a recollir les dents i dorm de dia, motiu pel qual es recomana visitar la seva casa amb molt silenci per no despertar-lo.

És la segona casa que el Ratolí instal·la, després de la que fa un temps va construir al carrer Taquígraf Garriga de Barcelona, on, a més, els veïns s’han animat a fer-li companyia i ajudar-lo. Per venir a Sabadell ha comptat amb la col·laboració d’alguns socis dels Pessebristes de forma anònima i amb el permís de l’Acadèmia Catòlica. Aquests esperen que “la ciutadania ho conservi” i que aquesta primera iniciativa creixi “amb les aportacions dels veïns”, tal i com ha passat a la capital catalana.  La idea replica i adapta a la ciutat les anomenades ‘portes de fada’, prou conegudes als països anglosaxons i que moltes famílies posen a casa seva.

Leave a Reply

Your email address will not be published.