Publicitat
Publicitat

La Joventut de la Faràndula tanca la seva temporada amb l’estrena del musical ‘Rapunzel, la princesa perduda’ Salvador Peig i Maria Pla dirigeixen la nova producció farandulera, amb 70 actors de totes les edats en escena

Rapunzel

Un assaig del muntatge a l’Estruch | (c) David Bisbal / Joventut de la Faràndula

La Joventut de la Faràndula estrena aquest cap de setmana la seva nova producció, Rapunzel, la princesa perduda, un espectacle  que tancarà la temporada 2017-2018 del’elenc sabadellenc. Salva Peig i Maria Pla, que ja van dirigit fa uns anys Hansel i Gretel, s’han posat al capdavant d’aquest nou projecte en el qual aposten per reinterpretar el conte clàssic dels Germans Grimm, partint de l’adaptació que la factorial Disney en va fer el 2010 amb la pel·lícula Enredats  i adaptant-lo a l’actualitat, amb una Rapunzel més lluitadora que mai i amb una espectacular posada en escena.

Un total de 70 actors participen en aquest muntatge que compta amb 18 temes musicals composats pel sabadellenc Xasqui Ten i amb coreografies de Montse Argemí de l’Escola de Dansa Bots. Els directors, que també son els autors del text, van decantar-se per la història de Rapunzel perquè no s’havia fet mai a nivell teatral. “Un dels punts que ens va atraure més, a part de la pròpia història, és que era inèdita, mai s’havia fet al teatre”, explica Salva Peig, que assegura que tots els farandulers tenen “unes ganes horribles d’estrenar”.

El guió s’ha adaptat amb una història renovada, fresca i diferent, però mantenint fidelment els personatges originals. El personatge de Rapunzel ha evolucionat, basant-se en la versió de Disney més que en el conte original, perquè “la narració dels Germans Grimm és molt antiga i bastant bèstia. Davant d’aquesta circumstància, li hem tret suc a la pel·lícula, hem creat una Rapunzel menys aprincesada, més guerrera i que lluita pels seus somnis“, apunta.

El repartiment l’encapçal·len Alba Grau, que interpreta a Rapunzel, i Xavi Clapés, que dona vida al personatge de Gynn. Els dos estan acompanyats per deu mini personatges que donen vida a la imaginació dels dos protagonistes. La Fetillera corre a càrrec de Maite Ferré, el rei i la reina estan interpretats per Xavi Salvador i Maria Victòria Portalés, que trepitja l’escenari per primera vegada. A ells s’hi suma un nombrós grup de bàrbars i gent del poble que aporten ritme i dinamisme al muntatge. Com és habitual, tot l’elenc d’actors són membre de l’entitat, del Taller de Teatre Infantil i el Taller de Teatre d’Adults.

L’escenografia, obra de Mercè Luchetti, és “innovadora i molt trencadora”, amb elements figuratius i d’un estil diferent dels habituals en els muntatges de la Joventut de la Faràndula. “És una producció molt bèstia, hi ha molt vestuari i molta gent, però ha anat tot rodat, gràcies a l’equip humà amb el que hem comptat“, explica Peig. La major dificultat ha estat, en paraules del mateix director, “coordinar, lligar-ho tot i portar-ho pel mateix camí”.

La Joventut de la Faràndula estrenarà Rapunzel, la princesa perduda el dissabte 19 de maig  de 2018 i se’n faran sis funcions al Teatre La Faràndula els dies 19, 20 26 i 27  de maig de 2018. Els dissabtes es representarà a la tarda, mentre que els diumenges se’n faran funcions de matí i tarda.

Leave a Reply

Your email address will not be published.