Publicitat
Publicitat

Rah-mon Roma, Werens i Oriol Casas porten, per fi, el seu ‘Ball a l’aigua’ a Sabadell

 

Ball a l'Aigua 01 Festa Major Sabadell 2016

Werens, Oriol Casas i Rah-mon Roma són els protagonistes de l’espectacle | (c) Companyia L’Ou Ferrat

Després de voltar per mig Catalunya durant els últims anys amb l’espectacle Ball a l’Aigua, els sabadellencs Rah-mon Roma, Werens i Oriol Casas podran per fi presentar aquesta proposta a la seva ciutat, aprofitant la programació infantil i familiar de la Festa Major. Els tres artistes, de diferents disciplines, van estrenar l’espectacle fa cinc anys i l’han estat representant des de llavors per diferents pobles i ciutats, però mai fins ara havien pogut mostrar als seus veïns aquesta producció de carrer caracteritzada per l’aigua i la interacció total amb el públic.

L’animador Rah-Mon Roma, el grafiter Werens i el músic Oriol Casas formen la companyia L’Ou Ferrat, amb la qual ja han estrenat tres espectacles. “El Ball a l’aigua el portem fent per diferents llocs de Catalunya des de 2011, però aquest és el primer cop que el podem presentar a Sabadell, la qual cosa és motiu de celebració, i no hi ha cap data millor per estrenar-lo que la Festa Major“, explica Roma. “Vindrem amb molta energia a estripar la festa, a fer-ho bé i a passar-nos-ho d’allò més bé”, afegeix. Ball a l’aigua es representarà dilluns al matí a l’Eix Macià, l’espai que aquest any concentrarà bona part de les propostes infantils i familiars de la festa grossa local.

“La Festa Major sempre ha estat un punt de retrobada per gent de la ciutat. N’hi ha molts que ja ens coneixen i ens esperen per animar la celebració, però també hi ha molt públic que no ens coneix”, indica l’animador. Aquests darrers es trobaran una proposta amb “molta música, jocs amb aigua, molta interacció per part dels artistes, curses de relleu, jocs de punteria… i moltes sorpreses més, en les quals només es mullarà aquell qui vulgui”.

Rerefons ecològic

Ball a l'Aigua 02 Festa Major de Sabadell 2016

Werens, Oriol Casas i Rah-mon Roma | (c) Companyia L’Ou Ferrat

A Ball a l’aigua els artistes no malbaraten l’aigua, sinó que aprofiten aquest element per fer un espectacle pedagògic i que toqui la consciència dels més petits. “Cadascú de nosaltres porta uns dipòsits amb vuitanta litres d’aigua que acabem tirant al públic i tot plegat té un rerefons ecològic”, puntua Rah-Mon Roma En altres paraules: “El consum d’aigua d’una persona per dia és de 200 litres, que són els que fem servir per l’espectacle. Volem fer veure als nens, nenes i el públic en general que amb aquesta quantitat d’aigua es poden fer un munt de coses”.

El més important, però, és gaudir: “Nosaltres estem molt conscienciats amb el tema de l’aigua i l’ecologia, el nostre objectiu es traslladar-ho al públic, però el més important segueix sent que la gent s’ho passi bé amb els nostres shows”. I, en aquest sentit, un element destacat de l’espectacle és la mescla de disciplines artístiques. Per això, mentre la música i l’aigua fan de protagonistes, Werens esta damunt de l’escenari pintant un mural molt gran. “En Werens és un ingredient molt important de l’espectacle. És un grafiter molt reconegut, que mentre fem el Ball a l’Aigua, a part de dinamitzar la festa amb jocs, pinta un grafiti de 10 metres quadrats en 45 minuts“. I els espectadors poden ajudar-lo, malgrat que “de totes les vegades que hem proposat al públic que pugi a l’escenari a pintar, només ha pujat una persona”, diu Roma. “Qui sap si a Sabadell es trencarà amb aquesta tendència”, vaticina.

De gira en companyia i en solitari

Rah-mon Roma (c) Rah-mon Roma

Rah-mon Roma | (c) Rah-mon Roma

Rah-mon Roma és un artista autodidacta que mai ha parat la seva activitat ni s’ha desenganxat dels instruments. La música l’acompanya en totes les seves actuacions, toca un munt d’instruments, molts de corda, l’acordió, la guitarra, qualsevol de percussió i, en general, “tots aquells que permeten cantar i tocar alhora”. Va començar a carregar la guitarra a l’esquena a una edat molt tendra i es va entestar a trepitjar els escenaris pels volts de 1984. Al 1990 va esdevenir animador infantil i rondallaire professional. Des de llavors, se n’ha fet un fart –prop de 4.000 actuacions arreu del món–, i mai no se n’ha cansat. Lluita aferrissadament per establir una comunicació “directa i honesta” amb el públic, sense oblidar d’oferir el que li toca: un espectacle polit, seriós i lúdic alhora, amb qualitat musical i pedagògica, atractiu i dinàmic, tendre i esbojarrat. A més del Ball a l’aigua, aquests dies de Festa també protagonitzarà l’espectacle Sarau d’estiu, diumenge a la Plaça del Gas. En aquest cas actuarà amb una banda integrada per Oriol Casas i Carles Pérez tocant un extens repertori infantil del cançoner popular dels Països Catalans.

Després de la Festa Major, Roma seguirà de gira amb la Companyia l’Ou Ferrat presentant Buff, un espectacle relacionat, en aquest cas, amb l’aire. “El primer és un espectacle d’estiu, perquè és més refrescant, el segon està relacionat amb l’aire i això el fa fa més adequat per la tardor i l’hivern”, justifica.