Publicitat
Publicitat

Les famílies de l’Escola Enric Casassas demanen a l’Ajuntament que reforci la seguretat del carrer Les Paus L'AMPA del centre s'afegeix al moviment #RevoltaEscolar, que reclama entorns escolars segurs i menys contaminats

Enric Casassas protesta

Un moment de la protesta d’aquesta tarda | (c) Petit Sabadell

REDACCIÓ | Les mares i pares de l’Escola Enric Casassas, al Centre de Sabadell, s’han manifestat aquest divendres per reclamar que s’augmenti la seguretat al carrer Les Paus, especialment en les entrades i sortides del centre. Més d’un centenar de persones han participat a l’acció, que es repetirà els divendres cada quinze dies en el marc de la campanya #RevoltaEscolar que impulsen AMPA i AFA de tot Catalunya per reclamar entorns escolars segurs i pacificats.

A l’Enric Casassas, el principal problema és que la peatonalització del carrer Les Paus (entre Font Nova i Llobet), que s’ha estrenat aquest curs, “dona una falsa sensació de seguretat“, explica Annabet Fontcuberta, coordinadora de mobilitat de l’AMPA. El carrer es va reurbanitzar fa uns mesos i es va convertir en una via de prioritat per a vianants amb un únic nivell, és a dir, sense voreres ni calçada. Les famílies estan contentes amb aquest canvi urbanístic però, a la pràctica, es troben que sempre “estan passant cotxes, tant dels veïns (que si només fos això no hi hauria massa problema), com camions o repartidors que no es preocupen de mirar si hi ha nens o no“, diu Núria Estany, presidenta de l’AMPA.

Tant aquesta associació com la pròpia direcció de l’escola han demanat a l’Ajuntament que talli el carrer a la circulació, com a mínim durant els accessos i sortides del centre, però no han obtingut, de moment, cap resposta positiva. “Ens diuen que el carrer ja és peatonal i que, per tant, no cal tallar-lo” relata Estany. Aquesta situació ja ha provocat, com a mínim, dos ensurts en un dels quals la intervenció d’un pare va ser primordial per evitar mals majors.

Els portaveus de l’AMPA creuen que si només els veïns poguessin circular pel carrer, el problema estaria resolt en bona mesura. Per això proposen des d’instal·lar pilones o tanques mòbils fins a “solucions que no tenen cap cost significatiu”. En aquest sentit, s’ofereixen com a voluntaris per fer torns cada dia i aconseguir que els vehicles que utilitzen indegudament la via hagin de buscar trajectes alternatius.

En la protesta d’aquesta tarda, Núria Estany ha llegit el manifest del moviment #RevoltaEscolar, que vol aconseguir entorns escolars més segurs, més saludables i menys contaminats ambientalment i acústicament. #Revolta Escolar, que ha nascut a Barcelona, on avui hi ha hagut 34 protestes com la de Sabadell, es vol estendre per tot Catalunya. A la ciutat , apart de l’Enric Casassas, ja hi ha escoles que han anunciat que s’hi afegiran i protestaran tallant els carrers durant mitja hora els divendres cada dues setmanes.

Leave a Reply

Your email address will not be published.