Publicitat
Publicitat

La pròrroga del tancament cultural obliga a suspendre part de les funcions del Festival El Més Petit A Sabadell s'hauran de cancel·lar tres produccions previstes a LaSala Teatre per als propers caps de setmana

Petit als Núvols

L’horitzó de Latung La La, de David Ymbernon, una de les propostes digitals del Petit als Núvols | (c) David Ymbernón

 

REDACCIÓ | La pròrroga de les mesures de contenció del covid 19  anunciada aquest matí per les autoritats sanitàries de Catalunya obligarà a la suspensió de les primeres funcions familiars del Festival El Més Petit que havia de començar el proper dissabte. La iniciativa, organitzada des de Sabadell per LaSala Teatre i que es desenvolupa a onze municipis de Catalunya i un del País Valencià –Benicàssim, on la mesura no afecta–, s’ha vist obligada a cancel·lar les representacions com a mínim fins el proper 23 de novembre tot i que per ara es desconeix com es produirà la represa de l’activitat cultural a partir d’aquell dia. El Més Petit és el certamen de referència al sud d’Europa en el camp de les arts, especialment escèniques, per als espectadors més petits, de 0 a 5 anys.

En el cas de Sabadell, els espectacles suspesos són Söns, de la companyia Pels Més Menuts i que s’estrenava aquest cap de setmana;  …i les idees volen, una producció de la companyia Animal Religion programada pel dissabte 21; i Kl’aa, la teva canço, d’Inspira Teatre, prevista pel diumenge 22. Totes tres produccions s’havien de representar a LaSala Teatre, que ja ha anunciat l’inici del procés de devolució de les entrades a les famílies que ja les havien adquirit:

https://twitter.com/lasalateatre/status/1326892073262473216

 

La suspensió, però, no impedirà el festival iniciï la seva 16a edició aquest dissabte. Això serà possible gràcies al Petit als Núvols, la nova secció digital on s’agruparan diferents activitats que fins ara es realitzaven de forma presencial. Per a les famílies, el Petit als Núvols presentarà tres propostes artístiques creades expressament per a l’ocasió i el format per les companyies Big Bouncers, Animal Religion i David Ymbernón. Es tracta de tres experiències pensades per participar i gaudir de l’art des de casa, accessibles mitjançant l’adquisició d’una entrada/codi.

El Petit als Núvols també serà l’espai en el que es desenvoluparan, també a partir de dissabte, els programes de formació del Festival (Mestres que es Mouen per a docents d’escola bressol i educació infantil, i Artistes que es Mouen) i el V Encontre d’Arts per a la Primera Infància que reuneix professionals i especialistes del sector procedents de tot el món.

També es portaran a terme amb normalitat més de 40 tallers a les escoles dels municipis participants, a càrrec de les companyies incloses aquest any al programa d’El Més Petit. Aquests tallers es realitzen a partir dels grups bombolla dels centres docents i, per tant, es poden desenvolupar amb normalitat. A Sabadell s’han previst, per a aquest periode, els tallers Poesia escènica, amb David Ymbernon; i Cos i so, amb la companyia Animal Religion.

Leave a Reply

Your email address will not be published.