El Procicat descarta, de moment, tancar els parcs infantils però demana a les famílies fer-ne un ús racional L'organisme autoritza els ajuntaments a tancar els recintes on no es puguin garantir les mesures de seguretat

parcs infantils covid19

El parc infantil de la plaça de les Dones del Tèxtil, tancat durant l’estat d’alarma | (c) Petit Sabadell

REDACCIÓ | El comité de direcció del Procicat, que dicta les mesures per contenir l’expansió del covid-19, ha descartat, de moment, tancar els parcs infantils però ha recordat a les famílies que cal fer-ne un us racional per evitar que aquestes àrees es converteixin un en focus de contagi del coronavirus. I, a més, ha demanat als ajuntaments que prenguin cartes en el tema avalant, fins i tot, el tancament d’aquests equipaments si no reuneixen les garanties suficients.

En la seva reunió d’avui, el Procicat ha demanat a pares i mares que tinguin en compte un seguit de recomanacions en aquestes instal·lacions, que presenten un risc per les moltes zones de contacte que tenen, pel fet que hi coincideixen infants de grups de convivència diferents i per les dificultats de mantenir-hi la distància de seguretat i evitar les aglomeracions.

En concret, es demana que no s’hi accedeixi si ja hi ha un nombre important d’infants i que es limiti el temps d’utilització buscant alternatives d’esbarjo als tobogans i els gronxadors. L’organisme també recorda que els nois i noies s’han de rentar o higienitzar les mans abans de jugar en aquestes àrees i també, de forma freqüent, mentre n’estan fent ús.  Igualment, recorda que cal mantenir la distància de seguretat amb els infants d’altres grups de convivència, especialment en l’accés als equipament i recomanen que hi hagi només un adult acompanyant i que no s’utilitzin els bancs per evitar la concentració de massa persones.

El document aprovat avui inclou també un seguit d’indicacions per als ajuntaments. En concret, els insta a reforçar els missatges informatius per evitar aglomeracions i mantenir la distància i a disposar d’agents de control i informació, especialment en aquelles zones que estan parcialment tancades o registren una major afluència. També ordena reduir l’aforament d’aquests equipaments al 50 per cent i ampliar l’horari de funcionament quan sigui possible o tancar aquells en els quals no es puguin garantir les mesures de seguretat.

Altres recomanacions per a les administracions locals passen per facilitar gel hidroalcohòlic als usuaris i incrementar-ne la neteja i la desinfecció especialment dels espais amb superfícies de contacte (gronxadors, tobogans, baranes i escales, superfícies d’escalada…), atraccions tancades o semitancades (casetes de joc, túnels o tubs), instal·lacions per fer exercici, bancs, taules o papereres.

Més informació
Pautes d’us i manteniment dels parcs infantils per prevenir la Covid-19 

Leave a Reply

Your email address will not be published.