Comença la preinscripció a les escoles bressol públiques, que ofereixen 647 places a Sabadell per al curs que ve

escoles bressol sabadell 01

Els centres escolaritzen infants de 0 a 3 anys | (c) Juanma Peláez

Les escoles bressol publiques de Sabadell ofereixen un total de 647 places per al curs que ve. El període de preinscripció a aquests centres dependents de l’Ajuntament de Sabadell o de la Generalitat i que faciliten escolarització per a infants de 0 a 3 anys, començarà el proper dimarts 10 de maig i s’allargarà deu dies, és a dir, fins el 20 de maig. La ciutat té dotze equipaments d’aquestes característiques, onze dels quals són municipals. Es tracta de les escoles bressol Andreu Castells, Arraona, Calvet d’Estrella, Can Llong, Can Puiggener, Creu Alta, El Vapor Buxeda Nou, Espronceda, Joan Montllor, Joaquim Blume i La Romànica. La xarxa pública d’educació preescolar es completa amb la Llar d’infants Els Àngels, que pertany a la Generalitat.  Les escoles bressol públiques locals tenen un total de 1.062 places (988 de les quals de titularitat municipal i 74 a l’Escola dels Àngels) i escolaritzen més de 1.100 nens i nenes si es té en compte que alguns dels alumnes només hi van mitja jornada. De les 647 places lliures que s’ofereixen per al proper curs, 593 són municipals i 54 al centre de la Generalitat.

Per accedir a una escola bressol municipal, cal complir unes condicions d’edat. El servei s’adreça a nens i nenes d’entre 16 setmanes i 3 anys. I, en aquest sentit, convé saber que cal que l’infant hagi complert les 16 setmaners l’1 de setembre de 2016.  Si el centre té vacants, pot admetre al llarg del curs nens i nenes a partir del moment que compleixin les setze setmanes. Els centres municipals amb places per a lactants (és a dir, a partir dels quatre mesos d’edat) són els CEIF Arraona, Can Llong, Can Puiggener, Creu Alta, Espronceda, Joaquim Blume i El Vapor Buxeda Nou. A la resta de centres, l’accés es concedeix per al curs vinent als infants nascuts al 2014 i al 2015.

escoles bressol sabadell 02

Les instal·lacions són adequades per als més petits | (c) Juanma Peláez

Les escoles bressol municipals parteixen del respecte a l’evolució i ritme de cada infant, acompanyant‐lo tant a ell com a la seva família en el procés de desenvolupament. Els alumnes s’escolaritzen en tres grups d’edat (0‐1; 1‐2; i 2‐3) i estan a càrrec de personal qualificat que compta, també, amb suport psicopedagògic. Els centres aposten per la vinculació constant família‐escola, organitzant tallers per a pares i mares amb els infants o trobades formatives i, a més d’instal·lacions adequades tenen servei de menjador i horaris flexibles.

Les llars que depenen de l’Ajuntament compten amb tarifació social, que vincula la quota mensual de cada família al seu nivell d’ingressos en relació amb el nombre de membres que la integren. “Amb una voluntat de contenció”, segons la plaça de Sant Roc, el curs 2016‐ 2017 es mantindran els mateixos preus del curs actual, que tampoc s’havien incrementat aquest curs i que, per tant, “no han variat des del període 2014‐2015”.

Tota la informació sobre les escoles bressol municipals, la preinscripció i matrícula, es pot consultar a la web de l’Ajuntament de Sabadell i a la de les Escoles Bressol Municipals.

Leave a Reply

Your email address will not be published.