Publicitat
Publicitat

El pregó i l’espectacle inaugural de la Festa Major demostren el bon moment del teatre a Sabadell

alGalliner pregó Festa Major Sabadell

Els d’alGalliner, al balcó de l’Ajuntament de Sabadell | (c) Juanma Peláez / Ajuntament de Sabadell

El pregó de la Festa Major de Sabadell 2014 a càrrec dels membres de la companyia alGalliner i l’espectacle inaugural de la celebració, amb alumnes de diferents escoles de música i dansa de la ciutat, van demostrar ahir el bon moment de forma que passa el teatre sabadellenc i el bon futur que té amb les noves generacions d’artistes. Com sempre, aquests dos actes van tornar a omplir la plaça de Sant Roc –es calcula que hi havia unes 5.000 persones–  i ni la pluja que va començar a caure passats pocs minuts de les nou del vespre van fer desistir els espectadors. De fet, la meteorologia va respectar aquesta convocatòria. No va ser fins després que s’acabés que va caure una considerable tempesta que va obligar a suspendre alguns dels actes del programa, entre ells el concert de Quico, el Cèlio, el Noi i el Mut de Ferreries a la plaça Sant Roc.

Albert González, Marc Rius, Òscar Castellví i Xavi Salavert, membres d’alGalliner, havien anunciat un pregó diferent i van complir amb un dels millors pregons dels últims anys a la Festa Major de Sabadell. Combinant el vídeo i el directe, la companyia va oferir un espectacle enginyós, divertit i, sobretot, generós perquè, lluny d’acaparar el protagonisme, van obrir-lo a alguns dels actors més coneguts de la ciutat. D’aquesta forma a la plaça Sant Roc van aparèixer Lluís Villanueva, Marc Balaguer, Joana Vilapuig, Mariona Ribas i Jordi Boixaderas, cadascun dels quals va protagonitzar una part del discurs. Tot plegat, a més, amb una sorpresa final molt a l’estil d’alGalliner: l’aparició de Rodolfo Chikilicuatre.

El pregó va començar tard perquè els membres d’alGalliner no es creien que els l’haguessin encarregat a ells. Per sort, però, la convocatòria els va enganxar sopant en un establiment de la plaça Sant Roc i van poder pujar ràpidament al balcó de l’Ajuntament on minuts abans el públic havia rebut amb una escridassada considerable els regidors municipals. Un cop al lloc, els joves intèrprets sabadellencs van tirar dels seus contactes per explicar què és el que cal veure de la Festa Major i, sobretot, per reivindicar el paper de la cultura, demanar a la gent que hi doni suport i criticar l’IVA del 21 per cent que s’aplica a les activitats culturals i que ha encarit les entrades considerablement. Tampoc hi van faltar les referències a l’actualitat local com “el marrón” que té l’exalcalde Manuel Bustos arran del cas Mercuri o les molèsties derivades de les eternes obres al passeig de la Plaça Major. A ritme de garrotí, els d’alGalliner també van reclamar que el 9N “volem votar” i van acabar concluint que “Sabadell és la capital del Vallès Occidental, de Catalunya i del món en general“.

Espectacle inaugural

inauguració Festa Major Sabadell

‘Oliver Medley’ | (c) Juanma Peláez/Ajuntament de Sabadell

La bona impressió que va deixar aquest grup –que no va desaprofitar l’ocasió per recordar que el proper novembre estrenen l’obra Tres tristos traumes al Teatre Principal— el van corroborar posteriorment els 53 alumnes de diferents escoles artístiques sabadellenques amb Oliver Medley, un espectacle de teatre musical en el qual van interpretar tres temes d’Oliver!, un clàssic del West End de Londres que ha triomfat sempre que s’ha presentat a Sabadell. Els participants provenen del CEME, l’Escola de Dansa Bots, l’escola Si Fa Sol, El Gimnàs, l’Escola Municipal de Música i els tallers de teatre del Centre Sant Vicenç i la Joventut de la Faràndula. I ahir van demostrar que estan molt ben preparats per conquerir els escenaris amb un espectacle senzill i ben executat a les ordres de Carles de la Rosa (direcció escènica), Montse Argemí (coreografies) i Francesc Membrives (direcció musical).

Leave a Reply

Your email address will not be published.