Publicitat
Publicitat

La companyia alGalliner obre la Festa Major de Sabadell anunciant “un pregó diferent” i amb sorpreses

prego_alGalliner

Xavi Salavert, Marc Rius, Òscar Castellví i Albert González, membres d’alGalliner

La companyia teatral sabadellenca alGalliner posarà aquest vespre una rúbrica de luxe a la celebració del desè aniversari de la seva creació. Albert González, Marc Rius, Òscar Castellví i Xavier Salavert, components de la formació, seran els encarregats d’obrir oficialment la Festa Major de Sabadell amb el pregó que protagonitzaran des del balcó de l’Ajuntament i que “serà diferent“, avança González. “No agafarem cap paper, ni ens posarem a llegir ni acapararem tota l’atenció perquè hi haurà una sorpresa que ens restarà protagonisme“, explica el director de la companyia, per qui la proposta s’assemblarà més als pregons que han fet, també a Sabadell, el grup teatral La Cubana o, més recentment, el Mag Lari que no pas als pregons a l’ús. “Si, serà similar a aquests, però, naturalment, amb molts menys recursos. En qualsevol cas, serà un pregó dramatitzat que no es podria qualificar com a obra de teatre, però sí com a espectacle perquè hi haurà projeccions, humor…”. Es calcula que la plaça Sant Roc s’omplirà amb unes 5.000 persones, la qual cosa suposarà l’actuació més important que alGalliner hagi fet en la seva història.

El grup alGalliner va néixer el 1994 al galliner del Teatre La Faràndula, on es reunien els seus integrants en els moments morts de les funcions que feien amb la Joventut de la Faràndula. Per això, l’element teatral tindrà un pes molt important en el discurs, que parlarà de la importància de la cultura i la necessitat de donar-hi suport. Òbviament, també es repassaran alguns temes de l’actualitat sabadellenca però sempre “des de l’humor i la comèdia”. Albert González confirma que els membres del grup han tingut “total llibertat” a l’hora d’escriure el text. “Però, per damunt de tot, cal dir que som teatreros i que tenim molt clar que el pregó ha d’anar sobre teatre“, matisa. Aquest homenatge a l’escena local, que durarà al voltant de vint minuts, continuarà amb un espectacle inaugural protagonitzat pels alumnes de diferents escoles artístiques locals, que interpretaran alguns dels temes del musical Oliver!, un dels títols històrics de la cartellera sabadellenca.

La realització del pregó suposarà el final d’un estiu particularment intens pels membres d’alGalliner, que s’han encarregat de dur a terme els dos cicles del Museu del Gas que han mantingut el to cultural de la ciutat un cop finalitzada la temporada convencional. Així, han fet la primera edició dels Capvespres de Dramatúrgia al mirador de l’equipament de la plaça del Gas, una iniciativa “que ha anat molt bé i té números per continuar”; i també han desenvolupat el Club de Teatre Improvisat que el mes d’agost ha omplert el Museu. A partir de demà, apart d’algunes activitats de Festa Major com les visites dramatitzades a l’edifici Sallarès Deu d’Aigües de Sabadell, els d’alGalliner es posaran a assajar la que va ser la seva primera producció, Tres tristos traumes, de Pasqual Alapont, que es reposarà el novembre del Teatre Principal.

Leave a Reply

Your email address will not be published.