Els joves artistes de la ciutat protagonitzaran el pregó de la Festa Major de Sabadell 2014

Festa Major Sabadell 2013

L’espectacle inaugural de la Festa Major de 2013, dedicat al món de la dansa | (c) Ajuntament de Sabadell

Els alumnes de diferents centres de formació artística de la ciutat seran els protagonistes de l’acte més important de la Festa Major de Sabadell 2014. Un total de 45 nois i noies de 10 a 16 anys d’edat i procedents de diverses escoles de teatre, música i dansa locals s’encarregaran de l’espectacle inaugural, és a dir, el muntatge posterior al pregó, que encara no se sap qui pronunciarà. “D’aquesta forma rendirem un homenatge a l’àmbit de les arts escèniques, que és molt important a Sabadell i continuarem la tradició, encetada fa tres anys, d’implicar les entitats en l’obertura oficial de la Festa Major“, justifica Quim Carné, regidor de Cultura de l’Ajuntament de Sabadell. Fa dos anys, els protagonistes de l’espectacle van ser les entitats de foc i l’any passat es va dedicar al món de la dansa”. “Aquest any la idea era fer un homenatge al món del teatre, però el format de l’acte pràcticament exigeix la utilització de música i de dansa, així que tot plegat s’ha estès al sector de les arts escèniques en general”, argumenta.

Els joves actors i actrius executaran un petit muntatge de cinc minuts de duració basat en alguns temes del musical Oliver!, una obra del britànic Lionel Bart estrenada els anys 60 al West End londinenc i que s’ha representat en diferents ocasions a la ciutat amb moltíssim èxit, sempre a càrrec del grup de teatre del Centre Sant Vicenç. Els participants a l’espectacle han superat un càsting de veu i de ball que es va convocar entre totes les escoles interessades en participar. Finalment, tots els centres que van presentar-se a la prova han aconseguit ‘col·locar’ algun o alguns dels seus alumnes en una producció que tindrà com a escenografia la façana de l’Ajuntament. Els sabadellencs Carles de la Rosa, Montse Argemí i Francesc Membrives s’encarregaran de la direcció de la proposta en els àmbits teatral, coreogràfic i musical, respectivament.

La Festa Major

L’Ajuntament acaba de donar a conèixer aquesta setmana els principals trets de la Festa Major 2014, que es desenvoluparà del 5 al 8 de setembre. El programa inclourà unes 200 propostes, moltes de les quals orientades a un públic familiar. “És un dels objectius primordials”, corrobora Carné. La festa grossa sabadellenca inclourà aquest any diverses novetats en el programa infantil, entre les quals destaca l‘impuls a la tradicional matinal infantil que es fa el dissabte a la plaça Gabriel Pujol, al costat de la Biblioteca Vapor Badia. Els tallers i activitats habituals es tancaran aquest any amb una cercavila que portarà els participants fins a la plaça Doctor Robert, on es desenvoluparà un espectacle d’animació a càrrec del sabadellenc Jaume Barri.

Una altra de les novetats serà l’anomenat espai Familia’RT que es desenvoluparà tot dissabte i tot diumenge al Museu d’Art en el marc de la catorzena edició de la Fira d’Art i Disseny que organitza aquest equipament municipal. Aquest espai inclourà diferents activitats relacionades amb la creació artística dirigides a les famílies. Sense cap mena de dubtes, però, una de les activitats infantils més concorreguda serà l’espectacle Geronimo Stilton i els Fantàstics que es farà diumenge a la tarda a l’escenari de la Ronda Ponent. Es tracta d’un esqueix del musical Geronimo Stilton i el Regne de la Fantasia que va tenir un gran èxit fa unes temporades i que ara s’ofereix en format de concert amb els temes musicals composats per Manu Guix interpretats pel grup Els Fantàstics. En clau musical, l’Orquestra Simfònica del Vallès oferirà una nova edició dels seus Concerts Menuts, audicions adreçades a nens i nenes d’entre 2 i 4 anys d’edat.

Les diferents cercaviles, el correfoc, el Ball del Rodet, la diada castellera (en aquesta ocasió amb quatre colles: els Castellers de Sabadell, els Minyons de Terrassa, els Capgrossos de Mataró i els Castellers de Barcelona) i multitud d’activitats esportives completaran l’oferta festiva dirigida a les famílies.

Leave a Reply

Your email address will not be published.