Publicitat
Publicitat

El temps no impedeix la realització de la quarta Festa BBVA de la Tardor a la Masia de Can Deu però li resta participants La pluja i el fred fan baixar els participants fins a 413 persones que van gaudir de les activitats sense aglomeracions

Festa BBVA de la Tardor

L’accés a la Masia de Can Deu, diumenge passat al matí | (c) Jaume Cusido

REDACCIÓ

La pluja que va caure a Sabadell el cap de setmana passat va tenir una lògica incidència directa en la quarta edició de la Festa BBVA de la Tardor a l’Espai Natura Sabadell per la qual van passar un total de 413 persones, una xifra ostensiblement més baixa que en edicions anteriors –l’any passat es van registrar més de 6.000 participants— però que els organitzadors consideren que és tot un èxit tenint en compte una meteorologia no només caracteritzada per l’aigua sinó també pel fred. En aquest sentit, la Festa va estar a punt d’anular-se però finalment bona part de les activitats previstes es van desenvolupar en espais interiors i només es van suspendre els jocs autònoms que s’havien d’instal·lar a l’esplanada posterior a l’ermita de Sant Vicenç de Verders i la cercavila prevista en tot el recinte de la Masia de Can Deu, a més de la mostra d’escultures vegetals.

Festa BBVA de la Tardor 2018

La castanbera, vora al foc de la Masia de Can Deu | (c) Jaume Cusidó

En contraprestació, els participants a la Festa van poder gaudir sense aglomeracions de moltes activitats, totes centrades en la tardor i els seus productes i tradicions. És el cas, per exemple, dels tallers Decorem un moniato, una de les estrelles d’aquesta edició, i Fem polseres de llana, que es van portar a terme al Museu de la Vida al Camp i al menjador de la Masia de Can Deu, respectivament. També van estar prou concorreguts l’espectacle de màgia de proximitat de l’il·lusionista Enric Magoo i les diferents sessions de contes a càrrec de la Castanyera. En aquest darrer cas, a més, els contes es van traslladar a la cuina de la Masia amb la qual cosa van adquirir un ambient molt apropiat, a la vora del foc i amb paperines de castanyes calentes per a tots els assistents.

Una altre aspecte en el qual els assistents d’aquesta peculiar edició de la Festa BBVA de la Tardor van sortir guanyant va ser l’Espai Gastronòmic, situat a l’era de la Masia. Els participants van poder assaborir diferents receptes relacionades amb productes de la tardor elaborades per cinc entitats culturals. Encara que inicialment aquesta proposta era de pagament, finalment els responsables de la Fundació Antiga Caixa Sabadell 1859, responsable de l’Espai Cultura, van decidir fer-la de franc com a deferència a la gent que va acostar-se fins al Bosc de Can Deu. També es van desenvolupar sense incidències són el circuit Coneguem els Animals de la Granja, el mercat de productes agrícoles (en aquest cas amb menys participants dels previstos inicialment), les visites al Museu de la Vida al Camp i els concursos de fotografia i dibuix infantil, la temàtica dels quals és la mateixa festa i l’entorn de Can Deu, que finalitzaran el 19 de novembre.

Leave a Reply

Your email address will not be published.