Publicitat
Publicitat

La mostra ‘Plastihistòria de la Ciència’ apropa els infants als grans descobriments i avenços científics de la història L'Espai Cultura Sabadell acull vint diorames de plastilina que il·lustren personatges i moments científics singulars

Plastihistòria

L’exposició compta amb una vintena de diorames elaborats a mà | (c) Espai Cultura Sabadell

REDACCIÓ

L’Espai Cultura Fundació Sabadell acollirà des del proper divendres 7 de setembre i fins el diumenge 5 de gener, l’exposició Plastihistòria de la ciència. La mostra, d’entrada gratuïta, és un recorregut pels grans descobriments i avenços científics de la humanitat. L’exposició compta amb una vintena de diorames o maquetes modelades i esculpides a mà, construïdes amb materials com la plastilina, el paper i el cartró ploma. Cadascuna de les peces està realitzada amb precisió i detall pels artistes que els han donat forma.

Les peces il·lustren escenes protagonitzades per personatges clau en la història de la ciència, com ara Isaac Newton, Marie Curie, Leonardo Da Vinci i Albert Einstein. En les escenes hi són presents disciplines científiques com ara les matemàtiques, la biologia, la física, l’astronomia, la química, la medicina, la genètica o l’enginyeria. També s’hi poden trobar invents com la pólvora, la impremta, el telègraf o la màquina de vapor.

Els diorames exposats s’acompanyen de plafons explicatius breus que contextualitzen cada escena i ofereixen dades clau per entendre la importància dels personatges que s’hi representen. Per tal de facilitar la comprensió de l’exposició, a l’entrada de la sala hi ha  un mural que ordenarà cronològicament les vint escenes representades.

Plastihistòria de la ciència és una mostra itinerant que ja ha rebut unes 200.000 visites. S’ha pogut veure a ciutats com Guadalajara, Alacant, Cadis, Múrcia, Ceuta, Las Palmas o Cartagena. També han acollit aquesta mostra el Museu Nacional de Ciències Naturals de Madrid, el Museu de la Ciència de Donostia, la Casa de la Ciència de Sevilla o el Planetari de Castelló, entre d’altres.

Activitats paral·leles

L’exposició, organitzada per Fundació Antiga Caixa Sabadell 1859 i la Fundació Educa, s’acompanyarà d’un programa d’activitats complementàries i gratuïtes. Els diumenges 21 d’octubre i 16 de desembre (12.00) es realitzaran visites guiades a càrrec dels serveis pedagògics de l’Espai Cultura aptes per a tots els públics. El dissabte 10 de novembre tindrà lloc (11.30) el taller familiar Autòmats de plastilina dirigit a nens i nenes de 6 a 10 anys. L’activitat combinarà ciència, creativitat i artesania, i els participants coneixeran els principis bàsics de la mecànica i les lleis de Newton mitjançant la construcció plàstica de ninots de plastilina convertits en autòmats.  

A banda d’aquestes activitats obertes al públic, està previst que es realitzin activitats dirigides a les escoles i instituts com visites guiades complementades amb tallers. L’Espai Cultura oferirà tallers d’autòmats per a alumnes de Primària; de matemàtiques per a alumnes de Primària i Secundària i tallers d’ADN per a alumnes d’ESO i Batxillerat.

Leave a Reply

Your email address will not be published.