Les piscines municipals obriran el 6 de juliol amb torns, aforament reduït i venda telemàtica d’entrades Les instal·lacions tancaran el migdia per facilitar les tasques de desinfecció i forçar la rotació d'usuaris

piscines municipals sabadell

La Bassa obrirà el 6 de juliol i tancarà el 31 d’agost amb un aforament de 1.000 persones | (c) Juanma Peláez, Ajuntament de Sabadell

REDACCIÓ | Les piscines municipals de Sabadell, inclosa La Bassa, obriran aquesta temporada a partir del 6 de juliol amb moltes novetats respecte d’altres anys degut a les mesures per contenir el covid-19. Per exemple, s’obriran en torns de mati i tarda, l’aforament serà reduït i les entrades s’hauran d’adquirir, preferentment, de manera telemàtica. “Aquest estiu, probablement, molta gent es quedarà a Sabadell i per tant, tot i que el mes fàcil seria prescindir d’activitats com aquesta, hem de fer un esforç per portar-les a terme“, justifica l’alcaldessa Marta Farrés. “Tot ho farem amb les mesures de prevenció sanitària necessàries i, per tant, ningú ha de tenir por“, afegeix.

El 6 de juliol obriran La Bassa i les piscines municipals d’Olímpia, Campoamor i Can Marcet. En el cas de la piscina de Ca n’Oriac, l’obertura serà una mica més tard –sobre el dia 22, segons les previsions de l’Ajuntament–, perquè les obres que s’hi estaven fent a la depuradora d’aigua es van haver d’aturar per l’estat de l’alarma i no s’han reprès fins ara. La temporada s’allargarà fins el 31 d’agost en el cas del complex lúdic de Sant Oleguer, fins el 4 de setembre a Cal Marcet i fins el 13 de setembre a Olímpia i Campoamor.

El principal canvi que notaran els usuaris serà la reducció de l’aforament, que s’ha fixat en un màxim de 200 persones per les piscines municipals i de 1.000 per la Bassa. Es tracta del 50 per cent de la capacitat d’aquests equipament. De retruc, això obligarà a regular-ne l’accés, de forma que per anar-hi caldrà comprar les entrades anticipadament per via telemàtica. Les entrades es posaran en venda a set dies vista per tal d’evitar que s’exhaureixin totes en un primer moment i cada usuari en podrà comprar vuit com a màxim. D’aquesta forma “s’evitaran cues a les taquilles i també la manipulació de diners en efectiu”, explica Laura Reyes, regidora d’Esports de l’Ajuntament. De totes formes, per a aquelles persones que no puguin comprar els tickets online, les taquilles obriran cada tarda (de 18.00 a 20.00) per comprar per als dies posteriors.

Més barat

El preu de les entrades s’ha abaratit respecte d’altres anys. En el cas de La Bassa van dels 2,5 euros els dies laborables als 3 euros els caps de setmana, mentre que a la resta d’equipaments, la tarifa va dels 2 euros els dies entre setmana als 2,5 euros els dissabtes i diumenges. Cal tenir en compte que els menors de 3 anys no paguen, però aquest any hauran de treure entrada per tal de controlar l’afluència en tot moment. També s’han anul·lat els abonaments de temporada.

Un altre canvi important fa referència a l’horari. Les piscines municipals obriran en dos torns cada dia: al matí de 09.30 a 14.00 i a la tarda, de 15.30 a 20.00. Això permetrà alliberar un espai al migdia en què es netejaran i desinfectaran les instal·lacions. A més, com que les entrades seran per un únic torn, aquest sistema permetrà que més gent pugui gaudir d’aquesta oferta estiuenca. En el cas del torn de matí, a més, un 50 per cent de l’aforament estarà reservat als participants dels diferents casals d’estiu que es fan a la ciutat.

Leave a Reply

Your email address will not be published.