Publicitat
Publicitat

Les titelles de ‘Petit Piano’ reviuen la vida i obra d’Enric Granados aquest diumenge a LaSala Teatre El Centre de Titelles de Lleida arriba a Sabadell per divulgar la figura d'aquest músic entre el públic familiar

petit piano centre de titelles de lleida

Una escena de ‘Petit Piano’ | (c) Centre de Titelles de Lleida

El Centre de Titelles de Lleida visita LaSala Teatre de Sabadell aquest proper diumenge 21 de gener per representar l’obra de titelles Petit Piano, una de les produccions previstes a l’escenari de la ronda Roureda per la temporada passada però que, finalment, es va posposar. Es tracta d’un espectacle en el qual la música té una presència molt important, més del que habitualment tenen les obres d’aquesta companyia de Ponent. El motiu és que, a Petit Piano, la formació reconstrueix amb fusta, música i creativitat, la vida i l’obra del cèlebre músic, compositor, mestre i pianista Enric Granados.

Els protagonistes són dos titelles, la Nona i el seu avi, que li explicarà les històries meravelloses que amaguen alguns pianos (com el seu). Els avis solen explicar als néts les histories més fascinants, i de vegades, dels objectes més petits en surten les narracions més grans: resulta que el vell piano de casa és el primer que va utilitzar Enric Granados. La producció, recomanada per a nens i nenes a partir de 3 anys, compta amb la col·laboració en directe de LleidArt Ensemble, una formació de joves músics vinculada l’Auditori Enric Granados de la capital del Segrià.

De fet, el muntatge té per objectiu donar a conèixer la figura de Granados i enganxar als més petits. Va sorgir com un encàrrec per a l’any Granados, el 2017, quan se celebrava el 150 aniversari del naixement del pianista. “La seva és una vida de pel·lícula, és increïble, apunta Oriol Ferra, integrant de la companyia. “Hem hagut de documentar-nos molt, i hem volgut fer un merescut reconeixement de una figura i una artista tant important com desconegut”, apunta.

“La posada en escena és la nostra marca. Treballem amb titelles de taula, acompanyades de tres músics tocant en directe i amb animacions”, afegeix Ferra. De fet, un dels principals atractius de l’obra, a més que va tenir un procés creatiu molt curt, és que l’espectador pot veure com un teatre de titelles i un concert s’agafen de la mà al mateix escenari. “Per a nosaltres, el cinema d’animació és com el cosí llunyà del teatre de titelles. Nosaltres hem creat titelles i tot el procés”, apunta l’actor.

Petit Piano està interpretada per dos titellaires, tres músics i un tècnic en escena. En total, sis persones del Centre de Titelles, una xifra que, segons Oriol Ferra és “malhauradament, molt elevada tractant-se de teatre familiar i costa molt de moure un espectacle si és de mitjà i gran format”. Petit Piano, però “ha encaixat molt bé” i ha girat per moltes poblacions.  “El bolo del proper diumenge a LaSala ens fa molta il·lusió perquè és una de les sales a Catalunya amb una programació més interessant”, assegura Ferra.

Leave a Reply

Your email address will not be published.