Publicitat
Publicitat

Fem ‘petit four’ de xurruca i de cereals

petit four de xurruques amb xocolata

Apa que les Festes de Nadal ja són a tocar! I són d’aquells dies que tenim convidats per casa o que som afortunats que ens convidin a dinar. També són dies que acostumem a anar amb la panxa més plena del que és habitual… Però que us semblaria fer uns ‘petit four’ ben bons pels vostres convidats o per l’avia o la tieta que sempre ens convida a casa seva i acaba cuinant per un regiment? És un detall bonic i ben bo! Però potser que expliqui a què em refereixo amb aquesta paraulota: els francesos anomenen ‘petit four’ a aquelles punyetetes tan bones que s’acostumen a prendre amb el cafè. Per un dia fugirem dels carquinyolis i els pets de monja, que tot sigui dit, són ben bons!

Us proposo dos ‘petit four’ molt fàcils de fer i que poden deixar els convidats amb un pam de nas. Això sí, heu de ser un pèl agosarats i tenir ganes de tastar combinacions que d’entrada us poden semblar un pèl estrafolàries. Una recepta és de la Teresa, una cuinera de Santa Coloma de Queralt, que recull el que cuina al blog lacuinadelateresa.blogspot.com.es i l’altre me la va fer tastar un amic meu.

Ingredients

  • Una o més bosses de blat de moro torrat i salat, és a dir les xurruques de tota la vida. O els ‘kikos’, que se’n diuen a alguns llocs…
  • Cereals dels de l’esmorzar. Els que us agradin més, però jo deixaria de banda els de xocolata, perquè ja n’hi posarem pel damunt.
  • Xocolata per fondre.

Elaboració

Per a fer els ‘petit four’ de xurruca només cal que desfem la xocolata al bany maria o al microones, vigilant que no se’ns cremi. Un cop desfeta aboquem les xurruques en un bol i els posem la xocolata pel damunt. Les remenem mirant que quedin ben cobertes i finalment les estenem al damunt d’un paper de forn, en una superfície plana. Un cop fredes ja es poden menjar.

I si en sobren les podeu posar en un pot de vidre hermètic o en una capsa de galetes d’aquelles metàl·liques i així aguantaran prou bé. Si sou molt agosarats i us agraden els contrastos podeu provar de fer el mateix però amb xurruques gust barbacoa. I pel que fa a la xocolata jo descartaria la blanca, que és més delicada i la xocolata amb llet. Personalment m’agraden les xocolates amb un alt percentatge de cacau, més del 70 per cent, però hi ha gustos per a tot.

Per fer els ‘petit four’ de cereals caldrà fer-ne petites piles i posar-les damunt de paper de forn, en una superfície plana, prou separades unes de les altres. I ara caldrà avocar-hi al damunt la xocolata fosa amb molta cura. Esperarem que la xocolata es refredi per poder-nos-els menjar! Com us deia abans podeu utilitzar els cereals que més us agradin, però jo provaria de fer-ho amb muesli, que és una combinació que a banda de cereals acostuma a portar trossets de fruita dessecats que fan molt bona parella amb la xocolata.

Leave a Reply

Your email address will not be published.