Publicitat
Publicitat

El Petit Embassa’t es trasllada al Museu del Gas amb Dàmaris Gelabert com a cap de cartell

Petit Embassa't 2014

Un dels concerts del Petit Embassa’t de l’any passat | (c) Petit Sabadell

El Petit Embassa’t, la versió familiar de l’Embassa’t Festival Independent del Vallès, arriba aquest cap de setmana amb una novetat important. La previsió de pluja ha fet decidir els organitzadors a traslladar les activitats, inicialment previstes al jardí de l’Espai Cultura Fundació Sabadell 1859, al Museu del Gas i a l’Estruch, on es desenvoluparà també la resta del certamen. A l’equipament de la plaça del Gas s’hi faran els tallers i activitats infantils, a més del concert de Dàmaris Gelabert. Les altres dues actuacions incloses al Petit Embassa’t –a cavall amb l’Embassa’t convencional—es traslladaran a la Creu Alta. Es tracta de la sessió del DJPolpox i del concert de Núria Graham. “Els pares que volien aprofitar el Petit Embassa’t per veure aquests dos artistes no tindran problemes ni per accedir al Museu del Gas ni per entrar a l’Estruch”, explica Arnau Solsona, portaveu del festival.

Els organitzadors s’han fixat com a objectiu reunir unes 200 persones al Petit Embassa’t, cosa que constituiria tot un rècord per aquesta convocatòria que vol “trobar un espai compartit entre mares, pares i petits per tal que puguin gaudir conjuntament d’una franja amable de la programació de l’Embassa’t”. Per això, a més de música, la tarda de dissabte inclou tallers i activitats infantils, que organitza el propi equip del festival. “Tenim gent relacionada amb el món del magisteri i el monitoratge, motiu pel qual és molt senzill assumir aquest apartat del programa”, explica Solsona. En aquest context, el Petit Embassa’t del 2015 inclourà la realització d’un mural col·laboratiu de temàtica musical, un taller de maquillatge amb un photocall on poder fotografiar-se i compartir les fotos a les xarxes socials i un taller de construcció de percussió.

Dàmaris Gelabert, cap de cartell

En l’apartat musical, el Petit Embassa’t ha optat aquest any per una cap de cartell “més convencional i clarament infantil” que en d’altres ocasions. Es tracta de Dàmaris Gelabert, una cantant infantil que s’ha convertit, ens últims anys, en un autèntic fenomen musical i que ja va demostrar el seu poder de convocatòria fa uns mesos en una actuació per celebrar l’aniversari del Museu del Gas. Ara hi tornarà, però no per actuar a la plaça sinó al Mirador de l’equipament. Hi presentarà el seu concert Cançons per aprendre. Per la seva banda, el PolpaxDJ i Núria Graham no són pròpiament una proposta familiar, però la seva música es pot compartir perfectament en família. A més, els que s’acostin a l’Estruch per sentir-los podran gaudir de food-trucks i un mercat de disseny, entre d’altres al·licients.

L’Embassa’t arriba aquest any a la seva setena edició més que consolidat en el calendari de festivals estiuencs, o pre-estiuencs, de Catalunya. Adrià Puntí i Joan Miquel Oliver són els grans reclams per la jornada de divendres, mentre que Pau Vallbé, la pròpia Núria Graham i el grup londinenc It’s Tropical encapçalen l’oferta de dissabte, juntament amb molts d’altres grups amb els quals els impulsors de la iniciativa confien en arribar a reunir entre 1.200 i 1.500 persones. “L’Embassa’t és, per damunt de tot, un festival per descobrir noves ofertes musicals”, adverteix Arnau Solsona. Cada any, un centenar de formacions sol·liciten actuar al certamen però només entre 20 i 30 entren al programa definitiu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.