Publicitat
Publicitat

‘Allibera el Peti’, la nova aventura de la Biblioteca de la Serra per fomentar la lectura entre els més petits Els participants hauran de llegir llibres i superar proves i enigmes per alliberar un gatet atrapat a la sala infantil

El gatet Peti necessitarà l’ajuda dels nens i nenes per poder escapar de la gàbia | (c) BIMS

El Peti, el gatet de la Biblioteca de la Serra, s’ha quedat tancat a la gàbia de la sala infantil i necessita l’ajuda de tots els nens i nenes per poder escapar-se. Aquesta setmana comença una nova aventura lectora en aquest equipament del barri de Torre-romeu. Es tracta d’Allibera el Peti, un joc de dinamització lectora per ajudar al petit felí protagonista a sortir del seu captiveri. Els responsables de la biblioteca, ubicada a la Plaça Cristóbal Ramos, proposaran als lectors més joves que amb les seves lectures, el seu enginy per resoldre enigmes i les seves habilitat per superar reptes aconsegueixin alliberin al Peti. 

Peti

El Peti, a la seva gpabia | (c) BiMS

Qui és el Peti? Què fa tancat a una gàbia? Com se’l pot ajudar? Totes aquestes preguntes es respondran avui mateix, 30 de gener, a la presentació de l’activitat. L’Allibera el Peti és un joc de lectura adreçat a infants de 7 a 12 anys, que té una durada de quatre mesos. Durant aquest temps, els inscrits  –també anomenats bowlers— hauran de triar lectures, llegir, respondre preguntes dels llibres que han llegit, i resoldre d’altres enigmes que els hi aniran plantejant mitjançant la web del joc. Per cada llibre llegit i misteri resolt, el participant rebrà un bowlin que haurà de llençar a la  BowlinCatch. Només en el moment en que aquesta capsa estigui plena, el Peti quedarà alliberat.

Els infants que vulguin sumar-se a aquesta aventura han de fer la inscripció a la mateixa Biblioteca, on rebran una cartilla per controlar els llibres llegits i les proves superades,  informació que també podran anar seguint a través de la web creada especialment per a l’ocasió. Es tracta d’un joc similar al concurs de lectura Devorallibres, que organitzen les Biblioteques Municipals de Sabadell i que neix amb l’objectiu de demostrar als més petits que llegir és una activitat molt divertida.

 

Des de la web els bibliotecaris de La Serra aniran proposant lectures als bowlers, però ells mateixos podran opinar de les seves lectures i tafanejar què han llegit els altres participants. És una activitat pensada per a crear hàbits lectors entre els infants que cursen educació Primària, perquè incorporin la lectura a la seva vida com una opció de lleure i la comparteixin amb els amics, la família, els bibliotecaris i els mestres.

La sessió de presentació del joc tindrà lloc aquesta tarda (18h) a la Biblioteca de la Serra. L’entrada és lliure i no cal inscriure’s. Els infants de 7 a 12 anys que vulguin participar-hi, podran inscriure’s del 29 de gener al 3 de març en el mateix equipament.

Leave a Reply

Your email address will not be published.