En Peter Pan obre la nova temporada de la Joventut de la Faràndula

Peter Pan Faràndula

Una escena del muntatge | (c) Juanma Peláez

La Joventut de la Faràndula inicia aquest cap de setmana la seva nova temporada amb la tercera reposició de La increïble història d’en Peter Pan, l’adaptació de la coneguda novel·la de JM Barrie escrita i dirigida per Arnau Solsona i que incorpora temes musicals composats expressament per a l’ocasió per noms en majúscula de la música catalana actual com Els Catarres, Joan Colomo, Lluís Oliba, Sense Sal o Oest. El muntatge es va estrenar el maig de 2013 al Teatre La Faràndula, on s’hi va poder tornar a veure el febrer passat. Aquest cap de setmana i el proper hi tornarà intentant repetir l’èxit de les ocasions precedents.

Peter Pan Faràndula

Els pirates | (c) Juanma Peláez

A més de la música, l’atre ingredient característic de la primera proposta farandulera de la temporada és una posta en escena plena de color i fantasia en la qual sobresurten els efectes especials que, entre d’altres, permeten als protagonistes alçar el vol en ple escenari per anar al País de Mai Més. Pirates, nens peduts i indis s’encarreguen de completar els atractius del muntatge, protagonitzat per Joan Blázquez (Peter Pan), Mireia Vilapuig (Wendy), Jan Saura i Dani Peig (els germans John i Michael). Tots ells, perseguits pel malvat Capità Garfi, interpretat per Boi Sagrera. El repartiment està integrat majoritàriament per alumnes o exalumnes del Taller de Teatre Infantil i de l’Aula Jove de la Joventut de la Faràndula. Són, per tant, actors molt joves que no només, en molts casos, afronten el seu primer paper en una producció farandulera sinó que també “demostren el dinamisme de l’entitat i el molt potencial de futur que té”, segons va dir el seu president, Salvador Peig, en la presentació de la temporada.

De moment, uns 7.300 espectadors han vist ja La increïble història d’en Peter Pan en les anteriors ocasions en què s’ha presentat. Com és habitual en les programacions del grup teatral sabadellenc, les quatre noves funcions previstes a La Faràndula seran les últimes per veure l’espectacle. Un cop acabin, els farandulers premeran l’accelerador per a la nova temporada de Pastorets, que aquest any estrenaran director i presentaran molts canvis al repartiment. Els assajos d’aquest clàssic nadalenc, que és el buc insígnia de la Joventut de la Faràndula, ja han començat a l’Estruch de la Creu Alta a les ordres d’Albert González, el seu nou responsable.

Leave a Reply

Your email address will not be published.