Publicitat
Publicitat

Cinc escoles participen a ‘Patis Oberts’ i obriran els seus patis cada tarda durant totes les vacances d’estiu

Patis Oberts 2016 Sabadell

El pati de l’Escola Andreu Castells és un dels que participa a la iniciativa | (c) Petit Sabadell

Cinc patis d’escola de diferents punts de Sabadell estaran oberts les tardes, de sis a vuit, durant totes les vacances d’estiu, és a dir, durant tot el mes d’agost i a més, aquest any, allargaran la temporada fins els 30 de setembre.  Es tracta de projecte Patis Oberts, que impulsa l’Ajuntament de Sabadell amb l’objectiu d’oferir als infants i joves un espai obert per jugar lliurement en condicions de confort i seguretat. Aquest estiu s’han ampliat de 4 a 5 els patis oberts que hi ha distribuïts per la ciutat, i s’hi ha introduït la instal·lació de taules de ping-pong a cadascun dels espais per ampliar el ventall d’activitats possibles i promoure l’esport com a forma de lleure. Cada pati compta també amb la presència d’un monitor o monitora, si és necessari, per dinamitzar el lleure amb diferents activitats. Els cinc recintes inclosos en la iniciativa són els patis de les escoles Andreu Castells, Espronceda, Juan Ramón Jiménez, Roureda i Teresa Claramunt.

Patis Oberts 2016 Sabadell 02

Els patis obren cada dia de 6 a 8 | (c) Petit Sabadell

El projecte de Patis Oberts s’emmarca dins el Pla d’Èxit Educatiu impulsat per la plaça de Sant Roc per posar de relleu el gran valor educatiu del joc i del lleure. Tal com explica el tinent d’alcalde i regidor d’Educació, Joan Berlanga, “són una oportunitat per al lleure d’infants i joves durant els mesos de juliol i agost. Es tracta d’una activitat que fomenta la relació entre ells i, per tant, la cohesió i la convivència. Són un bon recurs per a famílies que, per diverses circumstàncies, es queden a la ciutat durant l’estiu”.

Els patis oberts donen la possibilitat que infants i joves puguin per jugar a pilota o altres jocs que necessitin un espai ampli i condicionat, a l’hora que es relacionen entre ells i poden conèixer a nous nens i joves amb interessos comuns o de la seva mateixa edat. Els usuaris han de complir unes normes bàsiques de convivència i de respecte cap a les instal·lacions. Així mateix, els infants més petits han d’anar acompanyats d’un adult.

Leave a Reply

Your email address will not be published.